Stemmen Mensa Fonds Publieks Award

stemmen

Het stemmen voor de Publieks Award is gesloten, je kon tot en met 31 maart 20:00 uur je stem uitbrengen . De uitreiking vind plaats op zondag 10 april 15:00 en zal via een live stream te volgen zijn. Aanmelden voor de live stream.
Lees hieronder de juryrapporten.

We maken nooit bekend wie kandidaten heeft voorgedragen. We maken nooit bekend wie zijn voorgedragen anders dan de winnaars en de genomineerden.
Bij het stemmen worden je contactgegevens niet openbaar gemaakt, dus ook niet aan de kandidaat op wie je stemt. Eén stem per persoon. Je stem is anoniem, je e-mail adres wordt alleen gebruikt voor communicatie rondom de Mensa Fonds Awards.

Hoogbegaafd de Podcast, Kristel van Eijk

In Hoogbegaafd de Podcast laat Kristel van Eijk nu eens niet de experts aan het woord over omgaan met hoogbegaafdheid, maar de hoogbegaafden zelf. Ze gaat met jongeren en hun ouders op zoek naar hun verhaal en de ‘lessons learned’. Vele luisteraars (inmiddels ruim 1.000 per week) herkennen die verhalen. En herkenning werkt helend. Kristel – zelf hoogbegaafd en moeder van een hoogbegaafd kind – maakt de serie zonder winstoogmerk. Ze voegt zo een belangrijk informatiekanaal toe aan de ‘body of work’ op het gebied van hoogbegaafdheid. Juryrapport Kristel van Eijk.

www.hoogbegaafddepodcast.nl

Week van de Hoogbegaafdheid, Rianne van de Ven en Sjoerd Dirk Meijer

De Week van de Hoogbegaafdheid (Rianne van de Ven en Sjoerd Dirk Meijer) is een week vol activiteiten rondom hoogbegaafdheid in Nederland en Vlaanderen, dit jaar van 5 – 13 maart. Spil is een website waar activiteiten kunnen worden gedeeld en gevonden. De Week van de Hoogbegaafdheid vervult een grote informatiebehoefte, is een sterk podium om aandacht te vragen voor hoogbegaafdheid en bundelt veel invalshoeken op het thema. Maar de Week van de Hoogbegaafheid verenigt ook vele partijen en personen om jong en oud, leek en professional op positieve wijze van informatie te voorzien. Juryrapport week van de hoogbegaafdheid.

Weekvandehoogbegaafdheid.nl en weekvandehoogbegaafdheid.be

De Jonge Strateeg, Robin Zwiers

Een anders dan anders aanpak. Dat typeert Robin Zwiers. De Tilburger zet met zijn bedrijf De Jonge Strateeg het spelen van bordspellen in om kinderen en jongeren met hoogbegaafdheid en autisme te begeleiden. Kinderen kunnen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks meedoen. Het spelen van spellen stimuleert de hersenontwikkeling en vaardigheden als samenwerking, communicatie en planning. Daarnaast ontstaan nieuwe vriendschappen met gelijkgestemden, iets wat voor hoogbegaafden niet altijd vanzelfsprekend is. Juryrapport De jonge strateeg, Robin Zwiers

dejongestrateeg.com