Stemmen Mensa Fonds Publieks Award

De genomineerden voor de Mensa Fonds Publieks Award zijn bekend! Stemmen op de Mensa Fonds Publieks Award kon tot en met 28 maart 2021 20:00 uur. 

Genomineerd voor een Mensa Fonds Publieks Award:

Bob Schoenmaker en Karin van der Leeuw

“Bob en Karin strijden al jarenlang onbaatzuchtig voor erkenning en een prettige onderwijsomgeving voor hoogbegaafde kinderen en jongeren.”

In Limburg zijn Bob Schoenmaker en Karin van der Leeuw de motor achter HOEbegaafd (Kerkrade/Maastricht), waarbij HOE staat voor Hoogbegaafdheid Ondersteuning en Educatie. HOEbegaafd helpt kinderen en jongeren die zijn vastgelopen in het onderwijs een plek te vinden in de samenleving en het onderwijs. Ook helpen Bob en Karin ouders in het soms zeer taaie en moeizame school- en zorgtraject en zorgen zij voor educatie – allemaal onbetaald. ​

Janet van Horssen

Janet van Horssen-Sollie

“Janet verbindt eilandjes van kennis over hoogbegaafdheid. Daardoor ontstaat er een compleet beeld van de mens, die hoogbegaafd is.”

In de Kleine Hoogbegaafdheid voor Dummies deelt levenslooppsycholoog Janet van Horssen-Sollie op een laagdrempelige manier wetenschappelijke kennis over hoogbegaafdheid gedurende de hele levensloop. Met het Onderzoekerscollectief Hoogbegaafdheid (OCHB) maakt zij zich sterk voor wetenschappelijk gefundeerde kennisontwikkeling over het optimaal functioneren en welzijn van hoogbegaafden op alle levensgebieden.

Jim Jansen

”Veel hoogbegaafden worstelen met hun vele interesses en vaardigheden. Jim laat zien hoe je die slim combineert.”

Jim Jansen is hoofdredacteur van het populair wetenschappelijke tijdschrift New Scientist. Daarnaast coördineert hij de wetenschapspagina’s van het Parool en verzorgt hij de rubriek Eureka voor het Algemeen Dagblad. Jansen treedt daarnaast op als presentator van de eigen evenementen, waaronder het jaarlijkse Gala van de Wetenschap. Een ondernemer, verbinder en uitblinker die zich inzet om wetenschap via diverse kanalen begrijpelijk te maken en kansen te creëren voor de jonge generatie wetenschappers.

Het stemmen is op 28 maart 20:00 gesloten.
Wil je weten of je favoriete kandidaat heeft gewonnen? Meld je aan om de uitreiking op 28 april met de videostream gratis bij te wonen. Alhier.

Bij het stemmen worden je contactgegevens niet openbaar gemaakt, dus ook niet aan de kandidaat op wie je stemt. Eén stem per persoon. Je stem is anoniem, je e-mail adres wordt alleen gebruikt voor communicatie rondom de Mensa Fonds Awards.