Stemmen

Stemmen!

Stemmen op de Mensa Fonds Publieks Award kon tot en met 10 november.
Het stemmen is inmiddels gesloten.

Je contactgegevens worden niet bekend gemaakt aan de kandidaat op wie je stemt. Eén stem per persoon. Je stem is anoniem, je e-mail adres wordt alleen gebruikt voor het verzenden van een bevestiging.

Genomineerd: HiQ Mensa Magazine o.l.v. Karina Meerman en Robert Nijboer 

Karina Meerman en Robert Nijboer

“Hoogbegaafden zijn niet saai. HiQ Mensa Magazine viert hun kracht en originaliteit.”

HiQ Mensa Magazine is een publicatie van Vereniging Mensa Nederland en verschijnt twee keer per jaar. De glossy bevat artikelen van, voor en over hoogbegaafde volwassenen. Hoofdredacteur Karina Meerman is schrijver, redacteur en ict-journalist bij Slim Ding. Art director en vormgever Robert Nijboer is eigenaar van Oburon Design en ontwerpt al 21 jaar huisstijlen, websites en meer voor grote en kleine klanten. De jury waardeert de liefde die de twee in het blad steken, maar ook de professionele aanpak en dito website. HiQ is een prachtig visitekaartje voor de Vereniging Mensa. 
www.hiqmagazine.nl

Genomineerd: Chloé Rutzerveld

Foto: Paul Bellaart

”Ruimte voor out-of-the-box denken en het betreden van ongebaande paden.”

Chloé Rutzerveld is voedselontwerper en ‘food futurist’. Na haar Cum Laude afstuderen aan de TU Eindhoven, met het project Edible Growth bij TNO, begon ze haar food design studio. Daar bedenkt ze nieuwe manieren om voedsel efficiënter, gezond en duurzaam te maken. Chloé denkt niet in hokjes maar in verbindingen. Deze manier van denken is voor hoogbegaafden zeer herkenbaar en Chloé laat zien hoe ver je ermee kan komen als je het volhoudt.
www.chloerutzerveld.com

Genomineerd: Tech Playgrounds

“We benutten al het talent, ook als dat niet meteen zichtbaar is op school.”

Tech Playgrounds organiseert ‘trapveldjes’ voor techneuten van 7-27 jaar. In 11 werkplaatsen in en om Eindhoven krijgt technisch talent uitdagingen én kansen. Techniek wordt onderdeel van de sociale basis stad of dorp, door talentvolle jongeren op te leiden tot non formeel techniekdocent en andere jeugdwerkorganisaties op weg te helpen. Bijzonder is ook de samenwerking met bedrijfsleven, waardoor bedrijven gaan zien dat diploma’s niet altijd iets zeggen over talent.
www.techplaygrounds.nl

________________________