Silver Friends

Meld je nu aan als Silver Friend!

Het Mensa Fonds dankt haar bestaansrecht aan vrienden. Een grote groep mensen had de wil om het fonds op te richten en zag de noodzaak ertoe. Vrienden geven het Mensa Fonds visie, doelen, middelen en krijgt het naamsbekendheid. Sinds 2013 maakten we een vliegende start. Hecht jij er ook aan dat de vaart erin blijft? Meld je dan nu aan als Silver Friend!
Een Silver Friend steunt het werk van de stichting met een eenmalige bijdrage van € 1.000,-.
Iedereen die zich aangesproken voelt door de doelen en de acties van het Mensa Fonds kan Silver Friend worden. Dit zijn leden van Mensa en andere betrokkenen uit onze maatschappij. En wie weet, jij ook! In dit filmpje zie je waarom onze oud-penningmeester Hans Haamke Silver Friend werd: zie hier.

Hoe word ik Silver Friend?
Dat is eenvoudig: je meldt je bij de secretaris of de penningmeester (of een ander bestuurslid) van het Mensa Fonds en wij spreken het persoonlijk met je door!
Grethe van Geffen: fondsenwerving@mensafonds.nl
Peter Kievit: penningmeester@mensafonds.nl

Hoe houdt een Silver Friend contact met het Mensa Fonds?
Natuurlijk nodigen we je graag uit bij de uitreiking van onze Awards in november en bij de jaarlijkse benefietveiling. Er staat dan een speciale tafel klaar voor onze Founding en Silver Friends. Bovendien is er het jaarlijkse diner bij de voorzitter waar de Founding en Silver Friends aanschuiven en over de koers van de stichting in gesprek gaan. Silver Friends krijgen een certificaat als Silver Friend. Het jaarverslag wordt hen persoonlijk toegestuurd. Kortom, Silver Friends vormen een hechte vriendencirkel voor het Mensa Fonds!

Waarom vriend worden van het Mensa Fonds?
Het Mensa Fonds is opgericht in 2013 als initiatief van de Vereniging Mensa Nederland. In korte tijd heeft het Mensa Fonds al bewezen dat ze bestaansrecht heeft: de awards krijgen betekenis en aandacht, mensen die projecten uitvoeren rondom hoogbegaafdheid weten ons te vinden en we beginnen warm te draaien met het thema Grijs Goud – gericht aandacht voor de oudere hoogbegaafde, een vergeten groep in onze maatschappij. Dit bestaansrecht is echter alleen verzekerd als er voldoende financiële steun is en voldoende mensen die bereid zijn vrijwillig een bijdrage aan het fonds te verlenen.