Shoppen voor het goede doel

De afgelopen maanden heeft online shoppen een grote vlucht genomen. Vooral in de maanden april, mei en juni waren er honderdduizenden klanten meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De verwachting is dat deze trend de komende maanden aanhoudt.
Een ideaal moment voor de verkoop van wat interessante stukken, dachten wij. Zo kom jij gemakkelijk in het bezit van – bijvoorbeeld – een fijn boek, een mooi kleed of uniek Swarovski-object en halen wij fondsen binnen voor onder andere de Award-uitreiking.

Bied per mail aan communicatie@mensafonds.nl met vermelding van de naam of titel van het object. 

Klik op afbeelding voor vergroting.


Boeken van Robbert Dijkgraaf – gesigneerd*
Een serie boeken uit de kast van Robbert Dijkgraaf en/of geschreven door de Mensa Fonds Award-winnaar.

Alleen het boek Charlotte en de CD-Rom is nog verkrijgbaar. De rest is verkocht !

Minimum bod ongesigneerde boeken € 15, gesigneerde boeken € 45 per stuk (excl. verzendkosten, afhalen in Amsterdam kan ook).

  1. Blikwissselingen. Door vanuit verschillende invalshoeken naar het vertrouwde te kijken ontstaan vaak nieuwe inzichten in de wetenschap. Robbert laat de verbindingen zien tussen wetenschap, kunst, onderwijs en politiek. (gesigneerd)
  2. Het nut van nutteloos onderzoek. Wat is de kortste weg van A naar B, als je niet weet wat B is of waar het ligt? (gesigneerd)
  3. Het isgelijk teken. Het favoriete wiskundige symbool van Robbert is het isgelijkteken. Dit bescheiden teken bezit een enorme kracht omdta het in één formule twee werelden met elkaar weet te verbinden. (gesigneerd)
  4. Reuzen van de lage landen, met Robbert Dijkgraaf op zoek naar onze grootste natuurwetenschappers.
  5. Snaren, spiegels en plakband, 70 jaar Nederlandse natuurkunde. De omslag van het boek is een deel van een schilderij dat hij vervaardigde waarin de titel van het boek tot uitdrukking wordt gebracht; grachtenhuizen gespiegeld in het rimpelige water van Amsterdamse grachten.
  6. Charlotte, een boek geschreven door de vrouw van Robbert Dijkgraaf, Pia de Jong. Charlotte is het diep persoonlijk relaas van Pia de Jong over het jaar waarin zij haar pasgeboren, doodzieke dochter koesterde binnen de veilige cocon van haar gezin. Haar werd verteld zich op het ergste voor te bereiden. In plaats daarvan koos zij voor de liefde. Overweldigende liefde. (gesigneerd).
  7. Een CD, de bètacanon in polyfonie. Wat iedereen moet zingen over de natuurwetenschappen, met een illustratie van Robbert Dijkgraaf en een onverwachte inval van Frits van Oostrom. De bètacanon: boek, cartoons én muziek. In de Volkskrant werd gedurende een jaar elke week een kernbergrip uit de natuurwetenschap behandeld: de bètacanon. Deze vijftig artikelen zijn gebundeld en door Robbert Dijkgraaf aan minister Plasterk overhandigd. Omdat plaatjes bij de bèta beter passen dan een dik boek, hebben Reid, Releijnse en Van Tol de volledige canon samengesteld tot de bètacanon van Fokke en Sukke. Boek of strip: een canon moet gezongen worden. Op deze CD buitelen de 50 onderwerpen in een vierstemmige canon over elkaar heen, af en toe onderbroken door een venster over enzymen, DNA of priemgetallen. Het resultaat is een loflied op de exacte wetenschappen.

Kunstfoto op plexiglas

Water meandert van het ene kunstmatige meer naar het andere doorsneden door rechte weg

Jeroen Komen schreef het fantastische boek Ik kan vliegen: een combinatie van betekenisvolle verhalen en spectaculaire foto’s. Jeroen doneert een van zijn bijzondere foto’s afgedrukt op plexiglas 5mm, 50 x 50 cm, inclusief ophangsysteem. Een bijzonder kunstwerk!

Minimum bod: € 160
(excl. verzendkosten, afhalen in Amsterdam kan ook)


Kristallen collectors item

Jaarstuk 2001

Deze harlekijn van Swarovski is vervaardigd uit gefacetteerd helder kristal met verschillende kleur accenten. De voet waar het stuk op rust is gematteerd. Hoogte 13,5 cm. Uit de serie: Maskerade, jaarstuk 2001.

Bieden vanaf € 100 (excl. verzendkosten, afhalen in Amsterdam kan ook).


Handgeweven tapijt van schapenwol

Een werkelijk schitterend handgeweven tapijt van schapenwol door Edwin Sulca. Edwin komt uit het afgelegen Ayacucho in de Andes, het centrum van het oude Wari rijk. Edwin staat bekend om zijn schijnbaar 3-dimensionale tapijten. Om het effect waar te nemen dien je dit tapijt niet van voren of van boven te aanschouwen, maar laag en van de zijkant. Ieder jaar, in het regenseizoen trekt Edwin door het gebergte om de grondstoffen te vinden voor zijn pigmenten. Deze natuurlijke kleurstoffen vormen de basis van subtiele kleurschakeringen. Afmetingen 126×146 plus franje.

Minimumbod € 300 (excl. verzendkosten, afhalen in Amsterdam kan ook)