Awards: Dáárom !

Award winnaars

Daarom doen we dit
De eerste award uitreiking vond in 2013 plaats, slechts zeven maanden na de oprichting van de Stichting Mensa Fonds. Inmiddels wordt het evenement voor de achtste  achtereenvolgende keer georganiseerd. Het heeft de nodige positieve publiciteit voor Hoog-Intelligentie in zijn algemeenheid opgeleverd en voor de genomineerden en winnaars in het bijzonder. We kunnen tevreden zijn maar we willen meer, we zijn ambitieuzer. Meer genomineerden en meer aandacht voor de hoog-intelligenten. De trotse winnaars en genomineerden van de afgelopen jaren zijn sindsdien ambassadeurs geweest en hebben zelf diverse voordrachten en lezingen mogen verzorgen. Ook langs die weg is meer aandacht gekomen voor de mensen waarvoor we al deze inspanningen doen, het multiplier effect.

Drie speerpunten
Drie speerpunten die van groot gewicht zijn voor het toekennen van individuele Awards:
1.    Zichtbaar maken van de betekenis van hoge algemene intelligentie voor de samenleving
2.    Steunen van best practices om zeer hoge intelligentie optimaal te benutten
3.    Bijdragen aan een positieve beeldvorming over hoogbegaafdheid en maatschappelijke kansen
Hiernaast wordt bij alle kandidaten het onderscheidende karakter van de bijdrage meegewogen.

Hoe draag ik voor?
Ken je iemand of een organisatie of een team die in de HB-wereld het verschil maakt? Voor jou persoonlijk, of ten bate van anderen? Draag deze dan voor voor een Mensa Fonds Award, de volgende editie wordt alweer de 10e ! Dat kan via het on-line formulier, de eerste twintig mensen die iemand voordragen ontvangen een klein presentje van het Mensa Fonds.
Hoe meer aanmeldingen hoe meer vreugd! HB komt zo in beeld in de samenleving! Inden je iemand kent die wellicht iemand zou willen voordragen, stuur dan deze mededeling door.

Wie hebben de afgelopen jaren de Awards gewonnen en waarom?
Zie de bijzonder inspirerende juryrapporten van de afgelopen en zie de sfeerbeelden van de feestelijke uitreiking hier.