Kavels 2019

Op vrijdag 5 april heeft de jaarlijkse Mensa Fonds veiling plaats gevonden. We zijn ontzettend blij te kunnen melden dat de Mensa Fonds Veiling op 5 april jl. ruim 1.800 euro heeft opgebracht. Na de after sales is bedrag opgelopen tot € 2485,=.
Met dank aan de geweldige mensen die kavels beschikbaar stelden en die erop hebben geboden!

De after sales liep tot 10 mei en is inmiddels gesloten.

Voor een rustig overzicht zijn alle kavels van de veiling ingedeeld in vier categoriën:

Vrije Tijd Boeken, films, DVD, CD
Persoonlijke ontwikkeling/werk Kunst, curiosa, antiek

VRIJE TIJD
VT1 Boottocht door Amsterdam
VT2 Koreaans diner voor 2 tot 6 personen
VT3 Rondvlucht in een Cirrus SR20 vanaf Rotterdam door Max Lutje Wooldrik
VT4 Olijfgroene Rains Rugtas van gerecycled materiaal
VT5 Kijk eens naar het vogeltje !
VT6 Workshop van hobbyfun
VT7 Kwartierstaat

Boottocht door Amsterdam

Aangeboden door: Mischa Rus

ZEER GEWILD
Deze kans krijg je niet vaak: een echte Amsterdamse boottocht met authentieke Amsterdamse gids. Een tocht door de prachtige stad die als Unesco erfgoed is erkend en jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt, maar dan niet in een van de vele toeristische massaboten maar in privé-boot met eigenwijze Mokumse gids-kapitein!
Duur 2-2,5 uur
Voor 2 volwassenen (met zwemvaardigheden ?)
Datum in overleg te bepalen zomer/najaar 2019.
Minimum bod: € 40,-  Verkocht voor € 80,-

Koreaans diner voor 2 tot 6 personen

Aangeboden door Angela Riddering

Na groot succes vorig jaar biedt Angela Riddering weer een Koreaans diner aan. Ria van der Velde (links op de foto boven) beveelt deze kavel zeer aan: “Het was bij de veiling 2017 een hevige strijd om het Koreaanse diner te pakken te krijgen want ik had een stevige concurrent aan Wilma Voets. Toch is het me gelukt en heb zo ook nog het Mensafonds een aardige bijdrage geschonken. Zo werkt het 2 kanten op wat is er leuker dan dat!
Het was het helemaal waard want op een zomerse dag hebben ik samen met zoon en schoondochter van een heerlijke Koreaanse BBQ kunnen genieten in de tuin van Angela Riddering. De slabladeren die als bodem dienden kwamen zelfs rechtstreeks uit die tuin. De reactie van de overige gasten: “het eten was erg lekker en we mochten met onze handen eten. Het gezelschap was goed en het was een erg gezellige avond!”
De Koreaanse keuken is bezig met een grote opmars, en dat is niet verwonderlijk. Het is heel gevarieerd, bijzonder smaakvol en ook nog eens gezond met vele gerechten: vlees, rijst, groenten, verschillende sauzen, ingemaakte groenten, soep, sla, er staat van alles op tafel. De nationale drank (Soju) mag natuurlijk niet ontbreken. Korea kent ook bijzondere eet tradities. In Korea wacht men altijd heel beleefd totdat de oudste persoon aan tafel klaar is met eten. Tot die tijd blijft de rest ook eten (of doen alsof) zodat er gezamenlijk kan worden afgesloten.

Bied op dit Koreaans diner voor minimaal 2, maximaal 6 personen; de koper bepaalt of het een intiem diner voor 2 wordt of een groepsdiner. Het kan bij jou thuis met een beperkt menu of heel uitgebreid bij Angela thuis in Bavel. Datum in onderling overleg te bepalen.

Minimumbod: € 40  Verkocht voor € 100,-

VT3 Rondvlucht in een Cirrus SR20 vanaf Rotterdam door Max Lutje Wooldrik.

Aangeboden door: Max Lutje Wooldrik

Rondvlucht van een uur in een Cirrus SR20 met vertrek vanaf Rotterdam Airport.
Luister live mee met het radioverkeer tussen de opstijgende kisten van Transavia en British Airways en ervaar hoe het is om piloot voor een dag te zijn!
De Cirrus is een zeer geavanceerd vliegtuig met de opmerkelijke veiligheidsvoorziening van een parachute voor het gehele vliegtuig.
De route zal in overleg worden vastgesteld, maar een rondje langs de verkeerstoren van Schiphol is bijvoorbeeld een mogelijkheid als weer en drukte op Schiphol dit toelaten.
Degene die het kavel wint kan zelf aangeven of hij/zij iemand mee neemt of niet. De zitplaats voorin is riant, de zitplaats achterin heeft minder uitzicht.

Minimum bod € 125,-  Verkocht voor € 210,-

VT4 Olijfgroene Rains Rugtas van gerecycled materiaal

Aangeboden door: Corina de Boer

De Rains rugtas zorgt voor een hippe uitstraling tijdens wisselvallig weer. Deze rugzak is gemaakt van waterafstotende stof zodat hij een regenbui gemakkelijk aankan. Berg jouw belangrijkste spullen op in het ruime hoofdvak. Mocht jij je 15-inch MacBook en iPhone met deze rugzak vervoeren, dan is deze direct beschermd in het speciale laptopvak en het kleine vak aan de achterkant van de rugtas. De Rains Backpack heeft een magneetsluiting, en heeft twee verstelbare hengsels op de achterzijde. Daarnaast is Rains milieubewust en worden de rugtassen gemaakt van gerecycled materiaal.
Merk: Rains
Sluiting : Rits
Tas geschikt voor: MacBook tot 15 inch, Notebook tot 15 inch
Materiaal: 50% polyurethaan 50% polyester.
Afmetingen: 50 x 9 x 28 cm.

Minimum bod: € 30,=   Verkocht voor € 30,=

VT5 Kijk eens naar het vogeltje !
 
Aangeboden door Bart van Abbe

Twee Buitenkansjes !
1 Nikon F60 Body  Spiegelreflexcamera zonder lens met Engelse gebruiksaanwijzing, plus Vanguard camera tas met diverse vakken, afm b/h/d: 35/26/18cm
Minimum bod: € 25,-

2 Samsung Slim Zoom 1150 met zoomlens 36-116mm auto macro met tas en koord met Nederlandse en Engelse gebruiksaanwijzing
Minimum bod: € 15,-

 

VT6 Workshop van Hobbyfun

Aangeboden door Ilona Boeren. (www.hobbyfun.nl)

Neem familie, vrienden of collega’s mee en werk onder de creatieve leiding van Mensalid Ilona aan een individueel of gezamenlijk kunstwerk! De workshops vinden plaats in Nijmegen, waar een rijk atelier alle opties mogelijk maakt. De gebruikte materialen en technieken zijn net zo slim als jouw IQ, en met de juiste tips en trucs gaat iedereen met fantastisch resultaat naar huis! De inhoud is in overleg te bepalen: werken met 3d verf, glasets, textielverf, sieraden maken, mozaïek
Dagdeel Workshop voor 2 – 8 personen.

Minimum bod: 150,= euro voor een hele groep of individueel bieden, minimum bod 25,= euro p.p. (verkocht bij 5 deelnemers of meer).

VT7 Kwartierstaat

Aangeboden door Tonny de Groot

Weten hoe je familie in elkaar steekt en van welke bekende en onbekende Nederlanders je afstamt? Tonny de Groot brengt je voorouders digitaal voor je in kaart via een uitgebreide kwartierstaat. Vele honderden uren speurwerk naar jouw wortels. Het resultaat ontvang je in een Word-document. Samen met een aantal scans. Je kunt het dan zelf ‘opleuken’ met foto’s en verhalen. Meer informatie? www.tonnydegroot.nl

Een unieke kans, alleen online te koop voor €100 of meer. Wie het eerst komt, het eerst maalt!
Let op: de kwartierstaat kan alleen gemaakt worden voor Nederlandse voorouders.
Verkocht voor 100,-

BOEKEN, FILMS, DVD EN CD
BFC1 Bijzondere literaire gedichtenbundel
BFC2 Bladmuziek
BFC3 Boekenpakket van Suzanne Buis
BFC4 Game of Thrones en Lord of the Rings
BFC5 Boek van Willy de Heer

BFC1 Bijzondere literaire gedichtenbundel

Aangeboden door: Paul Bezembinder

Paul Bezembinder zoekt in zijn gedichten in vooral klassieke versvormen en thema’s naar de balans tussen serieuze poëzie, pastiche en smartlap. Zijn gedichten en vertalingen (Russisch-Nederlands) verschenen eerder in bloemlezingen en literaire tijdschriften. Dit is zijn tweede bundel.
104 pagina’s. Wordt 2x geveild.
Minimum bod: € 17,50  Twee maal verkocht, voor € 20,- en voor € 17,50

BFC2 Bladmuziek  (Sheetmusic)

Aangeboden door John Dunkelgrün.

Ontzettend veel bladmuziek. Klassieke muziek voor piano., soms voor piano en viool De klassiekers, Mozart, Bach, Schumann, Sibelius, Beethoven, Liszt etc.
De 53 stukken zin verdeeld in vijf kavels:

Kavel A (11 stukken): Liszt, Mozart, Beethoven
Kavel B (10 stukken): Chopin, Schubert, Sibelius
Kavel C (11 stukken): Siep, Haydn, Haendel, Clementi, Rubinstein, Tsaikowski
Kavel D (11 stukken): Brahms, Schumann, Scriabin
Kavel E (10 stukken): Bach, Czerny

De muziek ligt momenteel op de planken in een kist/kast, zie het kavel hier.

Minimum bod voor ieder kavel : € 20,= 
Kavel A B en E elk verkocht voor € 20,- Kavel C en D voor elk € 25,-

BFC3 Boekenpakket van Suzanne Buis, aangeboden door Suzanne Buis

Suzanne Buis is auteur en spreker over hoogbegaafdheid. Drie van haar boeken stelt ze beschikbaar voor het Mensa Fonds. Iets voor jou, of om cadeau te doen aan school?

Met De droomdenker, lees- en werkboek wordt het gemakkelijker om met jonge kinderen (vanaf pakweg 5 jaar) te praten over hoe het kind denkt en voelt, en dat dat niet altijd wordt begrepen. Op speelse manier, met een rijk geïllustreerd verhaal, wordt informatie gedeeld over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken. Meer begrip bij je kind helpt ook bij het vinden van oplossingen voor stress thuis of op school.

Mijn hoogbegaafde kind en ik is met de vele herkenbare ervaringsverhalen van ouders een heel goed boek voor ‘beginners’ op het gebied van hoogbegaafdheid. Hierbij gaat het vooral over gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook komt ter sprake hoe het in de baby-, peuter- en kleutertijd ging. Veel ouders zijn openhartig over hoe ze geworsteld hebben met de ontdekking, en delen persoonlijke inzichten.

Ook deskundigen geven hun adviezen, op veelal indringende en persoonlijke wijze, ook in Mijn hoogbegaafde puber. Daar vertellen ouders dat de overstap naar de middelbare school extra uitdaging gaf in het gezin, naast de al intense beleving van de puberteit. Vaak zet deze bij hoogbegaafde kinderen op een ander moment in dan bij hun leeftijdgenoten (heel vroeg of juist pas later). De behoefte aan begrijpen wat er gebeurt zit deze jongeren vaak in de weg, evenals de behoefte aan zingeving.
Het boek gaat in op succesfactoren voor het behouden van een goed contact en een prettige fase waarin er niet alleen van de puber veel verwacht wordt.

Minimum bod: € 50,=  Verkocht voor € 50,-

BFC4 Game of Thrones en Lord of the Rings

Aangeboden door Karina Meerman

Fantastisch, deze fantasy dvd’s. Game of Thrones en de originele, lange versie van Lord of the Rings. Welke prijs hiervoor heb jij in je fantasy? Wellicht ga jij met deze treasure in werkelijkheid naar huis!
BFC4a: Game of thrones  –  Minimum bod € 50,=
BFC4b: Lord of the Rings –  Minimum bod € 65,=

BFC5 Boek “Onderwijs aan zeer makkelijk lerenden of hoogbegaafden

Aangeboden door Willy de Heer

Onderwijs aan zeer makkelijk lerenden of hoogbegaafden – een overzicht van de wetenschappelijke kennis, heet het nieuwe boek van Willy de Heer. Het is mede tot stand gekomen met steun van het Mensa Fonds en een bewerking van een deel van haar proefschrift Gelijkheid troef (2017). Ingegaan wordt op de noodzaak van aangepast onderwijs, de gevolgen als het onderwijs niet aan deze kinderen wordt aangepast en de vraag welke aanpassingen nodig zijn. Deze kennis is van groot belang voor de betrokkenen en vooral ook voor de samenleving als geheel! 102 pagina’s. Deze kavel wordt 2x geveild.

Minimum bod: € 16,- plus verzendkosten

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING / WERK
PO1 Boek Krachtig met Kerntalenten
PO2 Wie schrijft, die blijft….!!
PO3 RETRAITEWEEK IN ZUID-FRANKRIJK, IN DE STILTE VAN DE NATUUR
PO4 KernTalentenanalyse voor 1 jongere m.b.t. studiekeuze
PO5 Training “Slim met Slimme Kinderen” door Richelle de Deugd
PO6 Ontdek je eigen stem – een uur zangles in Utrecht

PO1 Boek Krachtig met Kerntalenten
 
Aangeboden door: Danielle Krekels

Werk met je sterke punten en maak studie- en carrièrekeuzes die levenslang bij je passen: Award-winnaar Danielle Krekels schreef dit geweldige nieuwe boek: Krachtig met Kerntalenten. Met kennis van je karakter én je talenten én je motivatie vermijd je geld-, tijd- en energieverlies en maak je positieve en duurzame keuzes. Wil jij de ideale studie, perfecte baan, fijne relaties of de juiste m/v op de juiste plek? Dan bied je op deze kavel!
Minimum bod: € 20,    Verkocht voor € 40,-

PO2 Wie schrijft, die blijft….!!

Exclusief aanbod !

Zweet jij al dagen op die tekst voor je speech bij de trouwerij van je broer? Wil jij wel eens een gemakkelijke Sinterklaas en al je gedichten laten schrijven of wil je een advertentie of brochure voor je bedrijf? De beste sollicitatiebrief aller tijden? Of eens sparren over een radiocommercial, direct mailing of de promotie van je boek? Zoek niet verder…Brenda van 2 x Woordwaarde biedt zich aan. Profiteer 4 uur lang van een ervaren en bekroonde copywriter die overloopt van de creatieve ideeën.

Minimum bod: € 150,=  Verkocht voor € 265,=

PO3 RETRAITEWEEK IN ZUID-FRANKRIJK, IN DE STILTE VAN DE NATUUR