Kavels 2018

Op 4 februari jl. heeft de Mensa Fonds veiling 2018 plaatsgevonden; met de formidabele opbrengst van € 2.810,- . Niet alle kavels zijn verkocht en in de after sales waren nog enkele kavels beschikbaar,

Kavel 1: Training ‘Slim met slimme kinderen’

Aangeboden door: Richelle de Deugd

Het is niet altijd eenvoudig om slimme kinderen te geven wat ze nodig hebben. Richelle de Deugd houdt zich daar vanuit haar bureau www.hobega.nl al jaren mee bezig, is ervaringsdeskundige en heeft daarbij ook meer dan 20 jaar onderwijservaring. Zij biedt daarom een training aan waarbij de koper van de kavel kiest uit 2 mogelijkheden:
•    Een training van een dagdeel (3 uur) op een school, voor een leerkrachtenteam. Te kopen door ouders om aan school ‘cadeau’ te doen.
of
•    Een oudertraining van 3 uur, voor max 20 ouders. Door de koper zelf te bepalen welke ouders er worden uitgenodigd. Als koper regel je zelf de locatie.
In verband met de reistijd dient de locatie zich in een straal van 50 km rondom Amsterdam te bevinden.

Minimum bod: € 125,- is verkocht voor € 150,=

Kavel 2: Boottocht door Amsterdam

Aangeboden door: Mischa Rus

Deze kans krijg je niet vaak: een echte Amsterdamse boottocht met authentieke Amsterdamse gids. Een tocht door de prachtige stad die als Unesco erfgoed is erkend en jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt, maar dan niet in een van de vele toeristische massaboten maar in privé-boot met eigen-wijze Mokumse gids-kapitein!
Duur 2-2,5 uur
Voor 2 volwassenen (met zwemvaardigheden ?)
Datum in overleg te bepalen zomer/najaar 2018.
Minimum bod: € 40,-  is verkocht voor € 60,=

Kavel 3: Danish Design dameshorloge

               

Aangeboden door anonieme gever

Zo goed als nieuw dameshorloge van Danish Design (www.danishdesign.com) in originele Danish Design watch-box. Modern en elegant. Analoog, quartz uurwerk, mineraal glas. In goudkleurige edelstalen uitvoering met sjiek witte wijzerplaat waarin goudkleurige accenten. Diameter ca. 25 mm. Klemband en schakels, extra schakels zitten erbij zodat je de band op maat kunt laten maken. Dit dameshorloge is nauwelijks gedragen door de gulle gever dus wacht nog op de liefhebber.

Minimumbod: € 75,-

Kavel 4: zwart leren laarsjes (nieuw, maat 39)

     

Aangeboden door: Jelleke Veenendaal

Twee zwart leren enkellaarsjes, maat 39. cadeau gekocht voor iemand die ze niet paste en derhalve nog gloednieuw. Uitstekende kwaliteit leer. Prachtig strakke vorm. Ritsen om te openen aan de binnenkant, sier-ritsen aan de buitenkant. Lage hak.

Minimumbod: € 25,- is verkocht voor € 25,=

Kavel 5: serviesgoed van diverse merken
Aangeboden door: Jelleke Veenendaal

Kavel 5a: Staffordshire Swinnertons Nestor Vellum – 4 soepkoppen met schotels en 1 reserveschotel

Deze bijzondere, zeer verfijnde porseleinen soepkoppen zijn van de jaren ’50. Ze zijn onbeschadigd.

Minimum bod: € 15.

Kavel 5b: Sadler Olde Chintz – theepot + 2 mokken

Origineel, gemerkt porselein van het merk Sadler, design Olde Chintz uit de jaren ’60 – ’80. In uitstekende vintage conditie (en onbeschadigd).

Minimum bod: € 20,- is verkocht voor € 20,=

Kavel 5c: Phoenix 11 kop en schotels, 1 melkkannetje, 1 suikerpot, 12 ontbijtbordjes, 2 grote borden of cakeschalen
 Minimum bod: € 60,-

Kavel 6 Individuele sessie ‘Begeleiding in bewustwording’ (wordt 2x geveild)

Aangeboden door Ilona Kuis

Wat houdt de sessie in? Allereerst ‘gewoon’ een gesprek, een kennismaking, een heldere uitwisseling in ontspannen sfeer. In de sessie oefen je met het waarnemen van gedachten en gevoelens. In relatie tot jouw vraag/situatie/wens/doel onderzoeken we in samenspraak je gedachten op logisch-reflectieve wijze, rust je in het overstijgen van het intellect, en krijg je de ruimte om gevoelens en emoties te ervaren. Op ontspannen, intense en nuchtere wijze stil zijn. Ik probeer niet zoveel te doen en vooral ruimte te geven aan jouw wijsheid.
Voor wie? Via mijn praktijk ‘Begeleiding in bewustwording’ begeleid ik (Ilona Kuis) intens denkende en voelende personen naar een nieuw evenwicht. Zij herkennen zich volgens de meer gangbare definities bijvoorbeeld in hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, AD(H)D, autisme, depressie, borderline en burn-out. De begeleiding is gebaseerd op de aanname, het inzicht, de wijsheid, dat de identificatie met gedachten en gevoelens voor stress, ongemak en conflict zorgt.
Bij wat? Voor hulp bij het hervinden van innerlijke vreugde, het vergroten van aanwezigheid en bewustzijn, het opnieuw toepassen van levenslessen, de omgang met perfectionisme en gevoelens van minderwaardigheid, conflicten in werk en privé, intimiteit in relaties, levenskeuzes en communicatie. De zelfkennis en zelfredzaamheid van de mensen die mij benaderen voor begeleiding is over het algemeen hoog. Vaak uiten ze de behoefte aan erkenning, aan de concrete toepassing van hun inzichten, en aan een grondige verlegging van hun aandacht.
Concreet? Een telefonische kennismaking gevolgd door een sessie van 1,5 uur. Als het weer het toelaat in de buitenlucht, en anders in een coachingsruimte in Amsterdam west.

Deze kavel wordt tweemaal geveild. Te verzilveren voor 1 mei 2018. Meer informatie is te vinden op www.ilonakuis.nl.

Minimum bod € 50,- Is 1x verkocht voor € 60,=

Kavel 7 Groepsworkshop ‘Stilstaan’ (wordt 2x geveild)

Aangeboden door Ilona Kuis

Een krachtige oefening in de eenvoud van de stilte.
“Je ziet de ander heel anders dan normaal, in zeker zin dichter bij het wezenlijke. Dat voel ik meer dan dat ik het zie geloof ik, een bijzondere ervaring.”
(aldus een eerdere deelnemer)
Wat gaan we doen? Deze workshop is eenvoudig van opzet en daarin zit dan ook de kracht. Met een kleine groep (max. 6 personen) gaan we letterlijk stilstaan. Bij onszelf en bij elkaar. Het betreft een oefening uit het theater die jou verrassende feedback geeft over jezelf, en die je kan ondersteunen in allerhande situaties waarin jouw aanwezigheid is gevraagd. Denk aan het geven van een presentatie, het voeren van een zakelijk gesprek, het aanwezig blijven in een emotioneel-complexe situatie.
Voor wie? Voor iedereen die in gezelschap datgene wil ervaren wat tegelijk basaal en zeldzaam is: stil zijn en stil staan. Het maakt je gedachten extra goed hoorbaar 😉 en brengt je dichterbij een pure beleving van jezelf en elkaar. Speciaal geschikt voor die personen die zich op geniale wijze hebben vastgedacht en vastgevoeld in alle mentale en emotionele constructies die ooit noodzakelijk waren om te overleven en inmiddels contraproductief werken. Door te landen, kun je loslaten.
Wat kun je verwachten? Diepgang en luchtigheid, spanning en ontspanning, avontuur en veiligheid. Sta je ervoor open om iets nieuws te leren over jezelf en anderen, en dat te doorvoelen en ervaren? Welkom!
Organisatie en locatie: de kavelkoper organiseert de deelnemers (maximaal 6), de catering en de locatie (in overleg). Duur van de workshop is 2 á 2,5 uur.

BONUS: deze workshop is inclusief de speciale citroen-oefening!

Deze kavel wordt tweemaal geveild. Te verzilveren voor 1 mei 2018. Meer informatie is te vinden op www.ilonakuis.nl (maar niet over de citroen-oefening…).

Minimum bod € 90,-.

Kavel 8: Tinnen borden (3x) en 3 bekers.Aangeboden door Jelleke Veenendaal

2 identieke bekers, aan de voet versierd.
1 kleinere beker.
1 herdenkingsbord 30 april 1981, ‘Aangeboden namens het personeel van het Kazerne Commando lpl. Langemannshof’. ‘Wietzendorf’ (im Herzen der Heide)
1 herdenkingsbord 12-05-75 / 01-09-76 met Latijnse spreuk ‘in scelus exsurgo sceleris discrimina purgo’ (I’ll fight against the wrong. and purge all traces of evil). The motto, “In Scelus Exsurgo Sceleris Discrimina Purgo” dates back to Charlemagne, King of the Franks, in the 9th Century/ Ich erhebe mich gegen das Verbrechen und unterdrücke die Gelegenheit dazu.
1 bord met ‘Bambi’ afbeelding in het bos.

Minimum bod: € 20,- Is verkocht voo € 20,=

Kavel 9: Boek 101% IK – Jouw persoonlijke merk in 8 stappen.

Anoniem aangeboden.

Denk je na over een volgende carrièrestap of wil je juist iets heel anders gaan doen? In acht overzichtelijke stappen leer je met “101% IK” hoe je kunt zorgen dat anderen eerder voor jou kiezen. Leer denken als een sterk merk!
Geschreven voor Judith Tielen en Roel Wolbrink, zie ook https://www.youtube.com/watch?v=ko81NtfZr7o
Boek en werkboekje om meteen aan de slag te gaan.

Minimum bod: € 17,50 Is verkocht voor € 20,=

Kavel 10: Boek verslaafd aan organiseren.

Anoniem aangeboden

Dit boek toont 8 sluipmoordenaars die verandering tegenhouden zoals tijdverslaving, verantwoordingsverslaving en machtverslaving. Waar komen deze sluipmoordenaars vandaan? Welke schade veroorzaken ze? Welke strategieën veroorzaken organisaties om hun disfunctioneren te maskeren? Verslaafd aan organiseren biedt een nieuwe visie op het (dis)functioneren van organisaties en geeft zes manieren om als organisatie af te kicken.
Geschreven door Tjip de Jong, zie ook hier.

Minimum bod: € 15,- Is verkocht voor € 20,=

Kavel 11: Fles rode wijn Château de Beros

Aangeboden door: Jelleke Veenendaal

Een redelijk stevige Vin de Bordeaux 2000, Appellation Bordeaux Contrôlée
Récoltant au château de Beros
Cette cuvée porte le numéro L 0208A010917 Cuvée Saint Justin

Minimum bod: € 15,-  Is verkocht voor € 20,-

Kavel 12: Fles rode wijn Demon Rouge 2000 Fleurie

Aangeboden door: Jelleke Veenendaal

Een uitstekende beaujolais, aanbevolen bij pasta en maaltijden met kalfs- of varkensvlees, gevogelte.
Appellation Fleurie Contrôlée
Mis en bouteille par Jean Louis Quinsonà 69820 Fleurie France

Minimum bod: € 15,- Is verkocht voor € 30,=

Kavel 13: Fles rode wijn La Rose Pauillac

Aangeboden door: Jelleke Veenendaal

Gerijpt in eikenhouten vaten, met een mooie, volle structuur en de notie van rood fruit.
De perfecte synthese van het Pauillac gebied waar in 1933 een groep wijntelers besloten de handen ineen te slaan om tot deze zeer speciale wijn te komen.
Appellation Pauillac Contrôlée, Récolte 1999 – mis en bouteille à la propriété

Minimum bod: € 20,- Is verkocht voor € 40,=

Kavel 14: Masterclass Projectmanagement

Aangeboden door Arco Leusink

Arco Leusink biedt zijn veelzijdige kennis van en ervaring met projectmanagement aan in de vorm van een masterclass van een dagdeel. Hij kan elk niveau aan, de masterclass gaat wel uit van een redelijk gelijkwaardig niveau van de deelnemers, bijvoorbeeld omdat ze samen in een bestuur, een organisatieteam of afdeling zitten. De koper van dit kavel geeft aan op welk niveau ingestoken dient te worden en de groep deelnemers komt dan met verrijkte kennis en inzichten uit de masterclass! Een alternatieve optie is de tijd van de masterclass in te zetten voor het in de steigers zetten van een (bestaand of beoogd) project; dit kan in overleg worden bepaald. Locatie en eventuele reiskosten van Arco Leusink zijn voor rekening van de koper.
Beschikbaar: 2 dagdelen, door dezelfde of 2 verschillende kopers te verkrijgen.

Minimumbod per dagdeel: € 75,-

Kavel 15: Workshop over hoogbegaafdheid en volwassenen.


Aangeboden door Noks Nauta

De winnaar van de Mensa Fonds Award voor Maatschappij 2016 Noks Nauta biedt een workshop aan over hoogbegaafdheid en leren hoe hier positief mee om te gaan. Noks Nauta is dé kenner van alle onderzoek op het gebied van hoogbegaafde volwassenen en kan je het verschil tussen feiten en fictie vertellen. In deze workshop komen deze aan de orde, zowel de eigen misvattingen als die van de omgeving. We verkennen hoe bepaalde vooroordelen in de wereld zijn gekomen, of er al dan niet onderbouwing voor is vanuit wetenschappelijk onderzoek en zoeken met elkaar naar mogelijkheden om hier op een positieve manier mee om te gaan in verschillende situaties.
Met de enorme kennis en ervaring waarover Noks Nauta met betrekking tot het thema hoogbegaafdheid beschikt staat deze workshop garant voor een zeer leerzame middag met volop nieuwe en praktisch bruikbare inzichten. De workshop duurt 3 uur, datum en plaats in overleg, te plannen in 2018. De koper regelt locatie, catering en deelnemers.

Minimum bod € 75,-  Deze workshop is twee maal verkocht, 1x € 75,= en 1x € 150,-!

Kavel 16: Gevaarlijke stof, inclusief gevaarlijke workshop

                

Aangeboden door Ilona Boeren.

Glasets pasta is een gevaarlijke stof: deze kavel is dus niet voor watjes. Glasets pasta geeft een gematteerd effect aan glas of spiegel. Eigenlijk is het uitbijtend effect van dit zuur een beschadiging van het glas dat je bewerkt. Die beschadiging gaat er nooit meer af, dus de prachtige decoraties hiermee  – evenals ‘vlekken’ die je per ongeluk maakt – zijn vaatwasmachine bestendig. Meer dan voor alle andere kavels geldt hier: ben jij iemand voor wie het glas halfvol of halfleeg is!
De koper krijgt een (duur) potje glasets pasta bij de workshop cadeau; bij meerdere bieders wordt deze gevaarlijke pasta onder hen verloot.

Minimum bod: € 150,- voor iemand die met een groep tot 8 personen wil komen of individueel bieden, minimum bod € 25,- p.p. (verkocht bij 5 deelnemers of meer). Is verkocht voor € 150,=.

Kavel 17: Boek “Ik kan vliegen” van Jeroen Komen

Aangeboden door Jeroen Komen

Ik kan vliegen is een boek over levenslessen in de brede zin des woords; allerlei aspecten van het leven passeren de revue. Jeroen neemt ons mee op de verkenningstocht van zijn eigen ontdekkingen, zijn twijfels en zijn doorzettingsvermogen. De schrijfstijl, mooi en zonder opsmuk, werkt daar versterkend bij. Andere kwaliteiten van het boek zijn de afwisseling: als vlieger komt Jeroen op allerlei plaatsen wat superinteressant is en zeker een bron van goede anekdotes. En dan zijn er natuurlijk de prachtige foto’s die hij zelf vanuit zijn vliegtuig gemaakt heeft. Meer over het boek: www.ikkanvliegen.nl

Minimumbod: € 22,50  Is verkocht voor € 25,=

Kavel 18: Rondvlucht vanaf Hilversum

Aangeboden door Jeroen Komen

Jeroen Komen kocht zeven jaar geleden een zelfgebouwd vliegtuigje waarmee hij sindsdien diverse tochten door Europa maakte. Over zijn avonturen en zijn kijk op vrijheid en Europa verscheen het prachtige boek “Ik kan vliegen” (ook te koop op deze veiling). Aan nieuwsgierig aangelegden legt hij prettig uit wat er allemaal kan en mag met zo’n vliegtuigje. Bovendien prikkelen zijn vele prachtige luchtfoto’s het respect voor cultuur en natuur.
Bied op dit kavel en ervaar zelf hoe het is om met Jeroen vanaf Vliegveld Hilversum een stukje Nederland eens vanaf een ander perspectief te zien. De vlucht duurt een uur.

Minimum bod € 125,-Is verkocht voor € 125,=

Kavel 19: DVD Gifted (2x aangeboden)

Aangeboden door Team Lewis

Alleenstaande Frank Adler (Chris Evans) woont met zijn vrolijke, kleine nichtje Mary (McKenna Grace) in een voorstad van Tampa. Buurvrouw Roberta (Oscar®-winnares Octavia Spencer*), en Mary’s beste vriendin, helpt hun de dagelijkse sleur te doorbreken. Aan dit gelukkige bestaan dreigt een einde te komen als de oma van Mary de bijzondere gaven van haar kleinkind opmerkt en haar naar een school voor hoogbegaafde kinderen wil sturen. Omdat Frank bang is dat Mary hierdoor van haar gelukkige kinderjaren beroofd zal worden, barst er een vreselijke strijd los over de vraag wie het voogdijschap moet krijgen. Bekijk de trailer op hier op Youtube

Minimumbod per DVD: € 15,- Is verocht a € 15,= per stuk.

Kavel 20: Reuze Opblaasbare Eenhoorn
 
Aangeboden door Reinout van Kalleveen

De eenhoorn waarop jong en oud gek is, nu als sprookjespaard in epische proporties: 180 cm hoog als hij is opgeblazen. Poten en romp blaas je afzonderlijk op en dan staat hij stevig. Geschikt voor in het zwembad of aan zee, in de tuin om de geboorte van een baby te melden, in huis als decoratie of als het beroemde ‘er staat een paard in de gang’ of als het meest spectaculaire cadeau dat je in tijden hebt gegeven.
De staart en de manen zijn gemaakt in de kleuren van de regenboog. Opvallend zijn de grote lieve ogen en de mooie lange hoorn op het voorhoofd maakt de eenhoorn compleet. Het geheel is gemaakt van kwaliteitsmateriaal, stevig PVC.

Minimumbod: € 25,  Is verkocht voor € 50,=

Kavel 21: Blu-ray Pan (dit kavel wordt 2x aangeboden, nog 1 x beschikbaar), 111 minuten

Aangeboden door: Karina Ahles-Frijters

Peter (Levi Miller) is een tegendraadse twaalfjarige jongen die al zijn hele leven in een kil Londens weeshuis woont. Op een nacht wordt Peter meegenomen naar Neverland, waar hij de meest ongelofelijke avonturen beleeft terwijl hij het geheim van zijn moeder probeert te achterhalen. Samen met de krijger Tiger Lily (Oscar-kandidaat Rooney Mara) en zijn nieuwe vriend James Hook (Garrett Hedlund) moet Peter de meedogenloze piraat Blackbeard (Oscar-kandidaat Hugh Jackman) verslaan, om Neverland te redden en zijn ware lot te ontdekken.

Deze kavel wordt 2x aangeboden, nog 1x beschikbaar
Minimum bod € 15,- Is verkocht voor € 25,=.

Kavel 22 DVD Foyles War, seizoen 8; 2 disks 3×90 minuten (deze kavel wordt 2x aangeboden, nog 1x beschikbaar)

Aangeboden door: Karina Ahles-Frijters

MICHAEL KITCHEN is detective Christopher Foyle in deze schitterende misdaadserie. Nadat hij twee wereldoorlogen heeft doorstaan begint een nieuw, niet minder gevaarlijk tijdperk: de Koude Oorlog. Foyle keert terug naar Engeland, waar hij – niet geheel vrijwillig – voor de Britse geheime dienst MI5 gaat werken. Daarbij raakt hij verstrikt in een ondoorzichtig web van spionage en verraad. Dit is het laatste seizoen uit de reeks.
HIGH CASTLE: Na de moord op een Londense professor komt Christopher Foyle terecht in een wereld van corrupte Nazi-zakenlieden. Als blijkt dat de professor als vertaler in Neurenberg werkte, realiseert Foyle zich dat machtige personen een oorlogsgeheim proberen te bewaren.
TRESPASS: Foyle krijgt de opdracht om een belangrijke conferentie in Palestina te beveiligen. Als de zoon van een Joodse zakenman zakenman wordt aangevallen, vraagt Foyle zich af of het motief voor deze aanval in de racistische hoek moet worden gezocht.
ELISE: Als Foyle’s collega Hilda Pierce bijna wordt omkomt tijdens een moordaanslag, wordt Christopher gedwongen haar rol als geheim agent tijdens de Tweede Wereldoorlog nader te onderzoeken. Was er een verrader in de gelederen van de SOE?
Deze kavel wordt 2x aangeboden, nog 1x beschikbaar.

Minimum bod € 20,- Is verkocht voor € 50,=.

Kavel 23. Machiavelli Deluxe, spel, 2-8 spelers, 10-99 jaar Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017
 
Aangeboden door: Karina Ahles-Frijters

Het intrigerende kaartspel Machiavelli met 2 uitbreidingen in 1 doos!
In Machiavelli kruip je elke ronde in de huid van een ander karakter. Dat geeft je speciale eigenschappen, waarmee je de andere spelers kunt manipuleren. Bluf en finesse zijn vereist om veel goud te verzamelen en daarmee gebouwen in je eigen stad te bouwen. Wie uiteindelijk de stad met de meeste punten heeft, wint het spel.
Deze nieuwe editie van het populaire kaartspel Machiavelli bevat het herziene basisspel inclusief de 15 actiekaarten, de uitbreiding “De donkere landen” en een volledig nieuwe set “De donkere figuren”: voor nog meer variatie en speelplezier. Machiavelli Deluxe zit vol bluf en intrige en is bij uitstek geschikt om met 5 of meer spelers te spelen, maar is ook ontzettend leuk met kleinere spelersaantallen.

Minimum bod € 25,- Is verkocht voor € 25,=.

Kavel 24. Great Western Trail, spel, 2-4 spelers, 12-99 jaar  Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017
 
Aangeboden door: Karina Ahles-Frijters

Het spel is spannend en afwisselend. De spelers drijven hun kudde van Texas naar Kansas City, waar het vee dan per trein aan verre steden wordt geleverd. Elke stad mag maar een keer beleverd worden, waardoor je goed moet plannen en je je ‘railhead’ op tijd naar voren moet verplaatsen om extra kosten te vermijden. Ook de waarde van je hand met koeienkaarten moet de waarde van de stad, die je belevert, evenaren, anders gaan je koeien naar mindere bestemmingen wat strafpunten met zich meebrengt. Je werft ook cowboys, arbeiders en ingenieurs, je bouwt eigen gebouwen op locaties langs de ‘Trail”, je koopt nieuwe, dure koeien die veel opleveren en je reikwijdte op het spoor vergroten. 5 tot 7 trips naar Kansas kun je maken, waardoor je je gebouwen meerdere malen kunt bezoeken wat allerlei voordelen biedt.
Great Western Trail biedt vele tactische mogelijkheden. Hoewel het complex lijkt, speelt het spel makkelijk weg en blijft keer op keer boeien.

Minimum bod € 35,- Is verkocht voor € 35,=.

Kavel 25 Model Mensa pin-up kalender

Aangeboden door Marjo van Diem.

Mij als jouw model. Dat kan! Je hebt dan het origineel van januari op de Mensa pin-up kalender als jouw model.

Voor foto, beeldhouw-, schilder-, tekenwerk en andere kunstvormen, bodypaint, om gewoon naar te kijken, om voor of met je te dansen (freestyle), voor de lol, zomaar, of wat je dan ook maar bedenkt.
Ook voor blinden en anderen die met hun handen willen kijken.

Sinds de kalenderfoto is genomen ben ik flink afgevallen. Ik zit (letterlijk) veel beter in mijn vel.
Ik kom door heel Nederland en omgeving naar je toe en je hoeft geen reiskosten te betalen.

Dit aanbod is altijd geldig, ook buiten de Mensa Fonds veiling. Ik doe dit zolang ik er zin in heb.
Ik zorg ervoor dat je eventuele bijdrage altijd volledig naar het Mensa Fonds gaat. Onder jouw naam of, als je dat liever hebt, anoniem.

Je kunt altijd via een mailtje (zie ledenlijst) contact opnemen voor meer informatie, overleg en het maken van afspraken.

Ik zal op de veiling op 4 februari aanwezig zijn.

Minimumbod € 25 per sessie

Kavel 26: Voor altijd James Bond, gesigneerd door Roger Moore
   
Aangeboden door: Constantijn Weckx

Op 10 december 2008 hield de enige echte 007, Roger Moore, een signeersessie op Schiphol. De Nederlandse versie van zijn memoires werd gepresenteerd en Constantijn Weckx was erbij. Behalve de memoires van James Bond bemachtigde Constantijn die ene, unieke, onbetaalbare handtekening…
En dit is jouw kans om, afhankelijk van de biedingen op onze veiling, dit boek met signatuur tegen een redelijke prijs in handen te krijgen. Mis die kans niet!

Minimum bod € 35,- Is verkocht voor € 100,=.

Kavel 27. Rondvlucht in een Cirrus SR20 vanaf Rotterdam dooe Max Lutje Wooldrik

Aangeboden door: Max Lutje Wooldrik

Rondvlucht van een uur in een Cirrus SR20 met vertrek vanaf Rotterdam Airport.
Luister live mee met het radioverkeer tussen de opstijgende kisten van Transavia en British Airways en ervaar hoe het is om piloot voor een dag te zijn!
De Cirrus is een zeer geavanceerd vliegtuig met de opmerkelijke veiligheidsvoorziening van een parachute voor het gehele vliegtuig.
De route zal in overleg worden vastgesteld, maar een rondje langs de verkeerstoren van Schiphol is bijvoorbeeld een mogelijkheid als weer en drukte op Schiphol dit toelaten.
Degene die het kavel wint kan zelf aangeven of hij/zij iemand mee neemt of niet. De zitplaats voorin is riant, de zitplaats achterin heeft minder uitzicht.

Minimum bod € 125,- Is verkocht voor € 145,=

Kavel 28. Kleurboek voor gevorderden

Aangeboden door: Jaap Jungcurt

Het kleurboek bevat 7 schetsontwerpen uit de zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw van tuschetekeningen op papier van de hand van Jaap Jungcurt. Deze werken hebben een formaat van 50 x 65 cm, het formaat van het kleurboek is ± 23 bij 31 cm. In deze schetsontwerpen worden de sterke vormen achter de fascinerende kleurrijke schilderijen van Jaap Jungcurt zichtbaar.
Kleurboek voor gevorderden is een cursus. De ogenschijnlijk eenvoudige opzet dient niet alleen gekleurd te worden. Hier kan ervaren worden dat het arceren de magie in het werk brengt. Dat maakt dit boek tot een kleurboek voor gevorderden. Zie hier voor meer info over dit kavel.

Minimum bod € 35, Is verkocht voor € 40,=

Kavel 29. Koffie drinken in een echte handboekbinderij

Aangeboden door: Boekbinderij Seugling

Hoe werkt dat eigenlijk, boekbinden met de hand? Bij een kop koffie van een uur krijg je volledige uitleg over het aloude ambacht van boekbinden bij Handboekbinderij Seugling te Amsterdam sinds 1923 (zie hier hun website). Boekrestauratie en boekherstel van oude boeken is een uniek vakgebied dat kennis vraagt van materialen en methoden én boven alles inzicht en handvaardigheid. Weet jij al wat een zuurvrije doos of het ontzuren van boeken is? Of hoe je een replica maakt van een boek uit 1643? Dit is je kans om er meer over te leren.
Datum in overleg maar voor 1 mei; duur 1 uur; voor max 2 personen

Minimum bod € 15,- per persoon Is verkocht voor € 30 pp, dus € 60,=

Kavel 30: Koreaans diner voor 2 tot 6 personen
   
Aangeboden door Angela Riddering

Na groot succes vorig jaar biedt Angela Riddering weer een Koreaans diner aan. Ria van der Velde (links op de foto boven) beveelt deze kavel zeer aan: “Het was bij de veiling 2017 een hevige strijd om het Koreaanse diner te pakken te krijgen want ik had een stevige concurrent aan Wilma Voets. Toch is het me gelukt en heb zo ook nog het Mensafonds een aardige bijdrage geschonken. Zo werkt het 2 kanten op wat is er leuker dan dat!
Het was het helemaal waard want op een zomerse dag hebben ik samen met zoon en schoondochter van een heerlijke Koreaanse BBQ kunnen genieten in de tuin van Angela Riddering. De slabladeren die als bodem dienden kwamen zelfs rechtstreeks uit die tuin. De reactie van de overige gasten: “het eten was erg lekker en we mochten met onze handen eten. Het gezelschap was goed en het was een erg gezellige avond!”
De Koreaanse keuken is bezig met een grote opmars, en dat is niet verwonderlijk. Het is heel gevarieerd, bijzonder smaakvol en ook nog eens gezond met vele gerechten: vlees, rijst, groenten, verschillende sauzen, ingemaakte groenten, soep, sla, er staat van alles op tafel. De nationale drank (Soju) mag natuurlijk niet ontbreken. Korea kent ook bijzondere eet tradities. In Korea wacht men altijd heel beleefd totdat de oudste persoon aan tafel klaar is met eten. Tot die tijd blijft de rest ook eten (of doen alsof) zodat er gezamenlijk kan worden afgesloten.

Bied op dit Koreaans diner voor minimaal 2, maximaal 6 personen; de koper bepaalt of het een intiem diner voor 2 wordt of een groepsdiner. Het kan bij jou thuis met een beperkt menu of heel uitgebreid bij Angela thuis in Bavel. Datum in onderling overleg te bepalen.

Minimumbod: € 40, Is verkocht voor € 80,=

Kavel 31. Oude ets van de Oudegracht Utrecht

Aangeboden door: John Dunkelgrün

Een prachtige ets waarvan niet geheel duidelijk is hoe oud hij is. Ingelijst door L.P. Oudewaal & Zn in Den Haag met telefoonnummer 605384 (dus tenminste 50 jaar oud). Gesigneerd door ‘Brouwer’. Een prachtig werk. Ets h 32 cm x b 18 cm, ingelijst – achter glas – h 45 cm x b 30,5 cm.

Minimum bod € 30,- Is verkocht voor € 30,=

Kavel 32.  Pasteltekening van Amsterdamse huizen

Aangeboden door: John Dunkelgrün

Een bijzonder verfijnde pasteltekening op papier. Met handtekening (maar voor ons onleesbaar). Tekening h 18 x b 23,5 cm, fraai ingelijst – achter glas – h 32,5 x b 37,5 cm.

Minimum bod € 80,-  Is verkocht voor € 80,=

Kavel 33: Oranje-zwart kunstwerk van Robert Wagschal

Aangeboden door John Dunkelgrün

Robert Wagschal, geboren 1944, is na een zakenleven begonnen met schilderen. Hij werd aangenomen op de Rietveld Academie en maakte die met lof af. Af en toe houdt hij tentoonstellingen. Dit kunstwerk is een bijzondere technieken paneel in de kleuren oranje, zwart en wit. Het is heel fraai ingelijst (en glas ervoor). Het gehele werk meet h 54,5 cm x b 42,5 cm.
Voor meer info over Robert zie hier

Minimumbod: € 80,- Is verkocht voor 85,=

Kavel 34: Gemengd paneel kunstwerk van Robert Wagschal
  
 
Aangeboden door John Dunkelgrün

Nog een zeer bijzonder kunstwerk van Robert Wagschal (zie ook de vorige kavel), van gemengde technieken. Paneel h 45 x b 55, ingelijst h 100 cm x 70 cm, met plexiglas ervoor dat enkele beschadigingen heeft; het is de moeite waard dit te vervangen door nieuw glas.
Voor meer info over Robert zie hier.

Minimumbod: € 100,-

Kavel 35: Schitterend authentiek Peruaans dienblad
 

 
Aangeboden door John Dunkelgrün

Dit sierlijke Peruaanse dienblad, dat ook niet misstaat op bijvoorbeeld een bureau, is gemaakt van hardhout uit de Peruaanse jungle en op de randen afgezet met echt zilver. Het is gevuld met rood-zwarte Peruaanse zaadjes die geluk brengen. Aan een van de vier binnenranden ontbreekt het afdekrandje voor de glasplaat, dit behoeft reparatie omdat de zaadjes eruit kunnen vallen. Bewust hebben wij dat niet zelf gedaan bij een dergelijk kunststuk – het is aan de koper om te besluiten hoe deze dat invult. Een verfijnd en ook nog gelukbrengend pronkstuk…

Minimumbod: € 40,- Is verkocht voor € 65,=

Kavel 36: Handgeweven tapijt van Edwin Sulca


Aangeboden door John Dunkelgrün

Een werkelijk schitterend handgewoven tapijt van schapenwol; je kunt het op de grond leggen, zie de foto’s: het komt er prachtig uit! Aangeraden wordt daar niet een druk belopen deel van het huis voor te nemen. Aan de wand hangen is ook een prima optie. Het is gemaakt door Edwin Sulca. Grootte: 126 cm x 147 cm excl. franjes. Eigenlijk moet je dit vooral zien. Kun je niet op de veiling komen en wil je het toch vooraf bekijken, geef ons dan een seintje. Reken erop dat je er wel aan verkocht bent als je het zelf gezien hebt!
Edwin komt uit het afgelegen Ayacucho in de Andes, het centrum van het oude Wari rijk. Edwin staat bekend om zijn schijnbaar 3-dimensionale tapijten. Om het effect waar te nemen dien je dit tapijt niet van voren of van boven te aanschouwen, maar laag  en van de zijkant (zie foto). Ieder jaar, in het regenseizoen trekt Edwin door het gebergte om de grondstoffen te vinden voor zijn pigmenten. Deze natuurlijke kleurstoffen vormen de basis van subtiele kleurschakeringen.
Hier kun je meer lezen over de fameuze tapijtwever Edwin Sulca en hier.

Minimumbod: € 300,-

Kavel 37: Handgeweven smal tapijt met indringend ‘trap’ effect van Edwin Sulca


Aangeboden door John Dunkelgrün

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt terwijl het tapijt gewoon plat op de grond ligt: het effect is giga. Juist bij dit kavel komt het 3-dimensionale effect heel sterk naar voren. Net als de vorige kavel is dit gemaakt door de Peruviaanse meesterwever Edwin Sulca, eveneens handgewoven van schapenwol, in zijn kenmerkende 3-dimensionale stijl. b 60 cm x l 152,5 cm excl franjes. Net als bij de vorige kavel geldt dat je eventueel van tevoren moet komen kijken. Een zeer bijzonder stuk…
Meer over Edwin, zie hierboven.

Minimumbod: € 300,- Is verkocht voor € 300,=

Kavel 38: Feest in de Andes, 4 schilderijen in bijzondere aquareltechniek van Jorge Chauja Roque
Aangeboden door John Dunkelgrün

De kunstenaar Jorge Chauja Roque (Cuzco 1984, Peru) maakte DelaSerie “Fiesta”, een reeks schilderijen van aquarelverf op papier. Met een bijzondere techniek bereikt hij dat je je in kunt leven in avondfeesten in de Andes waar geen licht is behalve het licht dat door aangestoken vuren verspreid wordt. Het effect is daardoor ongewoon en in combinatie met de door hem gebruikte kleuren oogstrelend.
De uitsnedes zijn h 17 cm x b 29 cm, zeer deskundig en verzorgd ingelijst – achter glas – h 35,5 cm x b 67 cm. Deze vier kunststukken worden per twee verkocht en ieder werk is gesigneerd.

Kavel 38 a: 2 x bijzondere aquareltechniek “Feest in de Andes”
    
 

Is verkocht voor € 225,=
       
Kavel 38 b: nogmaals 2x in bijzondere aquareltechniek “Feest in de Andes”
 

 Minimumbod per 2: € 225,-

Kavel 39: Twee koperen koetslantaarns
Aangeboden door John Dunkelgrün

Twee koperen koetslantaarns die waarschijnlijk gebruikt zijn voor een bruiloftskoets. Oud – waarschijnlijk antiek – en in zeer goede staat. 6 vlaks met gegraveerd glas en binnen een houder met een lont.
Ook de originele koperen houders behorend bij deze koetslantaarns zijn beschikbaar, zie foto.

Minimumbod voor de twee lantarens samen: € 150,- Is verkocht voor € 150,=

Kavel 40: 6 flessen Lumière d’Argent                                                                

Aangeboden door Jelleke Veenendaal

6 flessen Lumière d’Argent uit 2001. L’idéal de la Lumière, Vin de pays d’Oc: brillance – caractère – profondeur. Garantie bourse du vin. Ce vin de caractère a été sélectionné pour son excellent rapport qualité prix sans aucune discrimination quant à son origine. Oftewel, past bij diverse typen gerechten, een wijn die niet teleurstelt!

Minimumbod voor deze 6 flessen samen: € 25,-  Is verkocht voor € 65,=

Kavel 41: 7 flessen Riesling

Aangeboden door Jelleke Veenendaal

4x Riesling Pflintz 1998, Vin d’Alsace, appellation Alsace contrôlée. Médaille d’or Colmar 1998.
Mise en bouteille à la propriété. Pierre Sperry Fils, vigneron-récoltant à 67650 Blienschwiller France.
3x Riesling 1998, Alsace Grand Cru, Appellation Alsace Grand Cru Contrôlée. Grand Cru Mandelberg
Baumann- Zirgel (Zirgel, vigneron récoltant à Mittelwihr, Haut-Rhin, France). Mise en bouteille à la propriété.
Deze twee soorten vormen al met al een mooi pakket Rieslingwijnen.

Minimumbod voor deze 7 flessen samen: € 25,- Is verkocht voor € 25,=

Kavel 42: Libros de los muertos
 


Aangeboden door John Dunkelgrün

Dit bijzondere object is het winnende ontwerp voor het monument dat Buenos Aires liet plaatsen vanwege de AMIA aanslag in 1994 (Asociación Mutual Israelita Argentina). 85 mensen werden gedood en honderden anderen raakten gewond. Tot op heden is deze aanslag onopgehelderd. Meer informatie op https://en.wikipedia.org/wiki/AMIA_bombing. Het definitief geplaatste monument bevat boeken zoals in dit ontwerp met daarin de namen van de slachtoffers.
Hardhouten ondergrond, gegraveerd ijzer, 20x35x30cm. Meer informatie over Mariana Schapiro (1959) en foto’s op https://www.marianaschapiro.com.ar/

Voorbehoud: gezien de historie behoudt het Mensa Fonds zich het recht voor de kavel buiten de veiling om te verkopen in geval van bijzondere betrokkenheid van een koper. Voor vragen of meldingen hierover, mail naar fondsenwerving@mensafonds.nl

Minimum bod: € 175,-

Kavel 43: Ipad 3e generatie (A1416)


Aangeboden door Benno Meulenbelt

Ipad van de 3e generatie model nr A1416
Ipad komt met een hoes en de benodigde kabels (lader niet origineel)
Scherm is nog als nieuw, geen krassen.
Recentelijk vooral gebruikt voor Netflix (kijken en streamen naar TV).

Minimum bod: € 75,- Is verkocht voor € 80,=

Zonder kavelnummer
Op de veilingdag zelf is nog een MensaFonds schrijfset met opdruk geveild voor € 15,=