Kavels 2016

Kavel #1: Optreden Quinteto Connora


Aangeboden door Hans Smeets

Quinteto Connora verzorgt een sfeervol optreden van Argentijnse muziek waar de passie vanaf spat op uw bruiloftsfeest, verjaardagsparty of evenement. De bezetting van het ensemble bestaat uit viool, piano, contrabas, gitaar en bandoneon, soms uitgebreid met altviool. Quinteto Connora inspireert haar publiek vaak tot dansen. De combinatie van zang, dans en muziek maakt de tango tot een unieke belevenis.

De inhoud is in overleg te bepalen: repertoire, wel/geen danspaar.

Minimum bod:  € 200,- voor 40 minuten (bijvoorbeeld 2×20 minuten)
Dit aanbod geld voor de regio Randstad. Wanneer het optreden buiten Delft of directe omgeving plaatsvindt zijn de reiskosten van het ensemble voor rekening van de koper.
Kijk voor een voorproefje op Youtube.
Kijk ook op hun website, klik hier.
Waarom doet Quinteto Connora mee aan de benefietveiling? Meer over Quinteto Connora in nieuwsbrief 17 van het Mensa Fonds.

Is verkocht voor € 200,-.

Kavel #2: Workshop Business innovatie, waardepropositie en nieuwe markten.Aangeboden door Hans Bilsen en Hans Smeets van Clearbrains.

De workshop duurt een middag, en gaat over business innovatie, waardepropositie en nieuwe markten. We werken met de Business Model Canvas en gaan samen met de opdrachtgever en zijn stakeholders op zoek naar een innovatief toekomstmodel. We streven naar duurzame en lange termijn oplossingen, en toepasbaar slim  advies.
Zie ook de website; www.clearbrains.nl.

De waarde van deze workshop bedraagt 2.500,= euro (ex BTW).
Minimumbod voor de workshop is 500,= euro (ex BTW).

 1. Wat motiveerde je om dit te geven?
  De doelstellingen van het Mensafonds en van Clearbrains zijn globaal dezelfde te weten;hoogbegaafdheid mobiliseren en in zetten voor de maatschappij. Maak positief gebruik van je onderscheidende talent.
  2. Kun je kort iets vertellen hoe je met Clearbrains de talenten van hoogbegaafden optimaal inzet voor organisaties?
  Clearbrains detacheert hoogbegaafden naar organisaties toe. Niet alleen omdat wij overtuigd zijn van de toegevoegde waarde, maar simpelweg ook om talent werkbaar te maken. Wij zijn een commerciële onderneming. Onze deelnemers zijn behalve hoogbegaafd ook vaak hoogopgeleid, en beschikken over de noodzakelijke adviesvaardigheden. Zij kunnen luisteren, vragenstellen, feedback geven, overtuigen en rapporteren.
  3. Heb je tips voor het Mensa Fonds, en/of wellicht een goede wens?
  Ik zou wensen dat het Mensa fonds die organisaties en individuen steunt die hoogbegaafden helpen om zowel in contrast als in samenhang met de maatschappij een excellente bijdrage te kunnen leveren.

  Kavel is niet verkocht, er kan nog tot 10 februari geboden worden.

Kavel #3:  Bronzenbeeldje van Shiva Nataraja (kosmisch dansende Shiva)


Aangeboden door de voorzitter van Vereniging Mensa Nederland, Corné van Iersel.

Hoogte 20 cm, gewicht 850 gram.

Minimumbod: € 30,- Is verkocht voor € 30,-

Kavel #4:    Kristallen adelaar sculptuur van de Zweedse ontwerper Olle Alberius

     

Aangeboden door de familie Goris.

Hoogte 19 cm, gewicht 3,3 kg. In perfecte staat, geen beschadigingen, geen krassen.
Op onderkant inscriptie “Orrefors 4286 /// Olle Alberius”
Dit is een ontwerp dat de Zweedse ontwerper Olle Alberius (1926-1993) (zie hier) tussen 1971-1973 maakte voor de glasfabriek Orrefors (zie hier) in Smaland. Orrefors vervaardigde top kwaliteit kristal glaswerk, vazen en kunstwerken. Dit is een vroeg werk van Olle Alberius.

Minimumbod: € 120,- Is verkocht voor € 150,-

Kavel #5: Zilveren slavenarmband


Aangeboden door anoniem

Dit prachtige sieraad van echt zilver combineert met vrijwel alles. Deze ovale holle slavenarmband is zeer licht van gewicht, waardoor hij zeer comfortabel is om te dragen. De sluiting en het vrijwel onzichtbaar weggewerkt scharnier maken het makkelijk om deze armband aan en uit te krijgen. De armband is uitgerust met een extra veiligheidsslot tegen verlies.
De armband heeft een zilverkeurmerk – 835 – dat een garantie is dat het sieraad uit echt zilver vervaardigd is. Keurmerk 835 staat voor 2e gehalte zilver. De armband is nog nooit gedragen. Er zitten twee hele kleine krasjes op, die alleen opvallen als je de armband goed bestudeert.
Afmeting: 6 x 5,5 cm (lengte x breedte). Nieuwwaarde € 50,

Minimum bod € 25,- Is verkocht voor € 32,-

Kavel #6 – Luxe 8-delige boekencollectie – Markante mensen, Briljante Biografiën


Aangeboden door Greet van den Berg

Laat u inspireren door de bijzondere biografieën in deze luxe 8-delige boekencollectie.
Laat u inspireren door de briljant geschreven biografieën van deze gezichtsbepalende figuren van de 20ste eeuw. Acht markante mensen die van invloed waren op de loop van deze fascinerende periode. Elk op hun eigen manier, elk op hun eigen terrein, maar altijd eigengereid, vol passie en overtuiging.
8 gezichtsbepalende iconen van 20ste eeuw:
Nelson Mandela – De lange weg naar de vrijheid – Nelson Mandela – 608 pagina’s
Steve Jobs – De biografie – Walter Isaacson – 736 pagina’s
Muhammad Ali – Koning van de hele wereld – David Remnick – 576 pagina’s
Winston Churchill – Churchill – Sebastian Haffner – 208 pagina’s
Albert Einstein – De biografie – Walter Isaacson – 672 pagina’s
Coco Chanel – Een vrouw alleen – Axel Madsen – 496 pagina’s
John Lennon – De mens, de mythe, de muziek – Tim Riley – 736 pagina’s
Annie M.G. Schmidt – Anna – Annejet van der Zijl -512 pagina’s

De serie bestaat uit 8 fraaie hardcover uitgaven, Inclusief omdoos. Covergrootte 14,9 x 21,9 cm, binnenwerk 14,9 x 21,5 cm.  De boeken zitten nog nieuw in de verpakking. Alle boeken zijn in het Nederlands geschreven.

Minimum bod € 30,- Is verkocht voor € 75,-

Kavel #7 : Workshop van hobbyfun www.hobbyfun.nl


Neem familie, vrienden of collega’s mee en werk onder de creatieve leiding van Mensalid Ilona aan een individueel of gezamenlijk kunstwerk! De workshops vinden plaats in Nijmegen, waar een rijk atelier alle opties mogelijk maakt. De gebruikte materialen en technieken zijn net zo slim als jouw IQ, en met de juiste tips en trucs gaat iedereen met fantastisch resultaat naar huis!
Dagdeel Workshop voor 2 – 8 personen

Minimum bod: 150,= euro voor een hele groep of individueel bieden, minimum bod 25,= euro p.p. (verkocht bij 5 deelnemers of meer). De inhoud is in overleg te bepalen: werken met 3d verf, glasets, textielverf, sieraden maken, mozaïeken en alles wat we nog meer kunnen bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor inspiratie kijk ook op www.facebook.com/HobbyfunNederland

Waarom doet Ilona Boeren mee aan de veiling? We hebben haar geintervieuwd en haar persoonlijke verhaal staat in nieuwsbrief 7 van het Mensa Fonds.

Kavel is niet verkocht, er kan nog tot 10 februari geboden worden. Individueel of namens een groepje van vrienden/kenissen/collegae.

Kavel #8: Boek van Paquita Cardona

   

Aangeboden door Paquita Cardona.

Mensa-lid Paquita Cardona is geboren en woont op Ibiza, Spanje en biedt als speciaal vriendschapsgebaar voor de Nederlandse Mensa Fonds veiling dit door haar zelf geschreven boek aan. Het is 140 pagina’s fantasie in een meeslepend verhaal, waarbij Paquita bewust de hoge intelligentie laat meespelen. Het heeft vijf bijzonder kunstzinnige eenvoudige illustraties van mede mensalid Marc Ignasi uit Barcelona.

Minimumbod: € 12,-  voor deze Spaans-talige uitgave. Verkocht voor € 17,-

Offered by: Paquita Cardona
Mensa member Paquita Cardona born and living in Ibiza, Spain and offers this (new) book, written by herself,  as a special friendship gift for the Dutch Mensa Foundation auction.
It is 140 pages of phantasy in a novel with illustrations of fellow Mensa member Marc Ignasi from Barcelona.

Minimum bid: € 12,-  voor this edition in the Spanish language. sold for € 17,-

Kavel #9: Trendy Damestasje van merk Liora


Aangeboden door anoniem

Altijd al uw onmisbare spullen bij de hand met dit elegante damestasje.
Dit zwarte tasje volgens de laatste modetrend is gemaakt van stevig synthetisch materiaal en heeft 2 vakken: 1 groot vak en een klein vakje met ritssluiting. Het tasje heeft een stijlvolle goudkleurige magneetsluiting. De schouderband is met stukjes trendy metalen ketting aan de tas bevestigd. Afmeting tas: 19 x 14 cm (lengte x hoogte).

Winkelwaarde € 30,-
Minimum bod € 20,- Verkocht voor € 20,-

Kavel #10: Trendy Make-up tasje van merk Liora


Aangeboden door anoniem

Berg uw make-up stijlvol op in dit make-up tasje volgens de laatste modetrend. Het tasje is nieuw.
Dit 1-vaks make-up tasje in de kleur mocca is gemaakt van stevig synthetisch materiaal. Het tasje is gevoerd en sluit met een rits. Afmeting: 16 x 11 cm (lengte x hoogte).

Winkelwaarde € 20,-
Minimum bod € 10,-  Verkocht voor € 12,-

Kavel #11: Traject “Ontdek jouw natuurlijke voorsprong als introvert”


Aangeboden door Marloes Bouwmeester

Speciaal voor deze veiling samengesteld traject om jouw natuurlijke voorsprong als introvert te achterhalen. Jouw natuurlijke voorsprong is dat waar je in uitblinkt en je heel gemakkelijk afgaat. Als je weet wat jouw natuurlijke voorsprong is, wordt het veel gemakkelijker om bij te dragen in gesprekken en vergaderingen en jezelf te profileren. Zonder jezelf te forceren of extravert voor te doen.
Dit traject omvat een test èn een coachingsgesprek (voor één persoon).
De testduur bedraagt 25 minuten en de duur van het coachingsgesprek bedraagt 1 uur.
Daarnaast vergt dit traject van de deelnemer zelf een voorbereidingstijd van ongeveer anderhalf uur.
Het coachingsgesprek zal telefonisch plaatsvinden of via Skype. (Skype biedt een opname-mogelijkheid, zodat je het gesprek later terug kan luisteren.)

Marloes Bouwmeester leert introverten hoe ze hun kennis en ideeën naar voren kunnen brengen in een groep zonder zichzelf te forceren. 4 jaar geleden startte ze haar bedrijf de Succesvolle Introvert.
In menig tijdschrift werd ze gevraagd vanwege haar expertise over introvertie.

Kijk voor meer informatie op www.desuccesvolleintrovert.nl/

Minimum bod € 200,-
Kavel is niet verkocht, er kan nog tot 10 februari geboden worden.

Kavel #12: Workshop “Positief omgaan met vooroordelen over HB”


Aangeboden door Noks Nauta.

Meer weten over hoogbegaafdheid en leren hoe positief om te gaan met vooroordelen hierover? Neem dan deel aan de speciaal voor deze veiling ontworpen workshop “Positief omgaan met vooroordelen over HB”. In deze workshop komen vooroordelen en misvattingen over hoogbegaafdheid aan de orde, zowel de eigen misvattingen als die van de omgeving. We verkennen hoe deze vooroordelen in de wereld zijn gekomen, of er al dan niet onderbouwing voor is vanuit wetenschappelijk onderzoek en zoeken met elkaar naar mogelijkheden om hier op een positieve manier mee om te gaan in verschillende situaties.
Met de enorme kennis en ervaring waarover Noks Nauta met betrekking tot het thema hoogbegaafdheid beschikt staat deze workshop garant voor een zeer leerzame middag met volop nieuwe en praktisch bruikbare inzichten.

De duur van de workshop bedraagt 3 uur (in 2 delen met daartussen een pauze)
De precieze datum dient afgestemd te worden met Noks, te denken valt bijvoorbeeld aan een zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
Het afstemmen van de datum met de verschillende deelnemers dient door een van de deelnemers te geschieden (uiteraard na overleg met Noks).
De locatie, evt. drankjes is ook te regelen door de bieders en niet in de prijs inbegrepen. Het mag bij iemand thuis zijn, wel op een rustige locatie. De locatie dient centraal te zijn in de buurt van Utrecht.

Voor meer informatie over Noks en haar ervaring met het thema hoogbegaafdheid kun je de website www.noksnauta.nl. Tevens is zij werkzaam voor het instituut hoogbegaafdheid volwassenen, zie www.ihbv.nl.

Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 12 personen.
Minimum bod € 50,- per persoon.

De kavel is verkocht (d.w.z. de workshop gaat door) wanneer minimaal 6 deelnemers van elk minimaal € 50,= hebben ingeschreven. Er kunnen zich dan nog wel mensen aanmelden tot een maximum van 12 deelnemers, tegen betaling van minimaal € 50,- per persoon.
Kavel is niet verkocht, er kan nog tot 10 februari geboden worden.

Kavel #13: Fles kwaliteitswijn Bernardus Marinus


Aangeboden door Hans Haamke

Voor de echte wijnkenner deze fles Bernardus Marinus (2009) uit Carmel Valley in Californië (75cl).

De absolute hoogste kwaliteitswijn van domein Bernardus. Deze rode wijn is dan ook echt uniek in zijn soort en heeft een prachtige kleur en geur. De smaak van prachtig zwart fruit en rijk. De wijn heeft een intense en krachtige afdronk.

De druivenrassen verwerkt in deze wijn zijn:
Cabernet Sauvignon 75 %,
Cabernet Franc 2 %
Petit Verdot 1 %
Merlot 22 %
De wijn is drinkbaar vanaf 2013 en houdbaar t/m 2022.

Winkelwaarde € 50,-
Minimum bod € 20,-  Kavel is verkocht voor € 50,-

Kavel #14: Model Mensa pin-up kalender

      

Aangeboden door: Marjo van Diem

Marjo als jouw model. Dat kan! Je hebt dan het origineel van januari op de Mensa pin-up kalender als jouw model.

Voor foto, beeldhouw-, schilder-, tekenwerk en andere kunstvormen, bodypaint, om gewoon naar te kijken (zoals de veilingmeester in 2015 zei), of waar je dan ook maar een model voor zou willen hebben.

Sinds de kalenderfoto is genomen is Marjo een stuk beter in zijn vel komen te zitten (letterlijk): ca. 171 cm en ergens tussen 68 en 72 kg.
Marjo komt door het hele land naar je toe en je hoeft geen reiskosten te betalen.

Overleggen kan door Marjo een mail te sturen op marjo.vandiem@mensa.nl. Hij zal ook op de veiling aanwezig zijn.

Een sessie is maximaal een dag, inclusief reistijd. Meerdere sessies mogelijk.
Minimumbod € 50 per sessie.

Kavel is niet verkocht, er kan nog tot 10 februari geboden worden.

Kavel #15: Kavel is vervallen

Kavel #16: Schilderij van Ria van der Velde


Aangeboden door Ria van der Velde. Titel: Diversiteit

Dit schilderij is gemaakt door Ria van der Velde gedurende een schilderworkshop onder leiding van  Dees Goosen tijdens het oktoberweekend 2015 met als thema Diversiteit.
De eerste opzet en het uiteindelijke resultaat zijn van haar. Echter diverse mensen en materialen hebben het doek geraakt. Het is dan ook niet te signeren met alleen haar naam.
Het geeft wel weer dat diversiteit kan leiden tot onverwachte resultaten.
Het materiaal is acryl/mixed media op doek.

Minimum bod: € 30, – Kavel is verkocht voor € 35,-

Kavel #17: Schilderij van Corinne Bekker

Aangeboden door Corinne Bekker.

Dit schilderij is gemaakt door Corine Bekker.
Tijdens een  workshop op het oktoberweekend 2015 is dit schilderij tesamen met andere Mensa leden vervaardigd.
Het is een collage, materiaal is acrylverf, zand en andere materialen op doek.

Minimum bod: € 35,=.
Kavel is verkocht voor euro 35,=,

Kavel #18: Winnende foto van de Internationale fotowedstrijd van Mensa, thema ” Urgency”

Aangeboden door Nelleke Boonstra.

Pak nu uw kans om dit exclusieve exemplaar van deze unieke foto te bemachtigen.

Met deze foto behaalde Nelleke onlangs de 1e prijs in zowel de nationale voorronde als de finale van de Internationale Mensa Fotowedstrijd van 2015, met als thema Urgency.
Onderschrift bij deze prachtige foto is “Urgency: a race against the melting point”
De foto is genomen op de weg langs het strand. Koele dranken voor toeristen zijn nodig, de ijsblokken moeten het doen want electriciteit is niet op het strand. (Kuta Beach Bali)

De foto is zeer fraai ingelijst in een passepartout met een dunne metalen omlijsting in mat zilverkleur. De lijst is formaat 50 x 40 cm en het passepartout is van zuurvrij karton.

Minimum bod € 30, -. Kavel is verkocht voor € 30,-

Kavel #19: Winnende foto internationale fotowedstrijd Mensa “Fucking urgency”


Pak nu uw kans om dit exclusieve exemplaar van deze unieke humoristische foto te bemachtigen.
Onderschrift bij deze prachtige foto is “fucking urgency”

De foto toont hoe groot de nood was voor betreffende persoon. Foto is genomen door Ineke Stofmeel in voorjaar 2015 in 08090-Charleville-Mézières in de Franse Ardennen.
Bij de Nederlandse Mensa foto wedstrijd behaalde deze foto de tweede prijs en wereldwijd de zesde prijs. Thema van de wedstrijd was “urgency”.
 
De foto is zeer fraai ingelijst in een passepartout met een dunne metalen omlijsting in mat zilverkleur. De lijst is formaat 50 x 40 cm en het passepartout is van zuurvrij karton.

Minimum bod  € 30, –
Kavel is niet verkocht, je kunt nog tot 10 februari een bod uitbrengen.

Kavel #20: Masterclass Projectmanagement


Aangeboden door Arco Leusink

Arco Leusink biedt zijn veelzijdige kennis van en ervaring met projectmanagement aan in de vorm van een masterclass van een dagdeel. Hij kan elk niveau aan, de masterclass gaat wel uit van een redelijk gelijkwaardig niveau van de deelnemers, bijvoorbeeld omdat ze samen in een bestuur, een organisatieteam of afdeling zitten. De koper van dit kavel geeft aan op welk niveau ingestoken dient te worden en de groep deelnemers komt dan met verrijkte kennis en inzichten uit de masterclass! Een alternatieve optie is de tijd van de masterclass in te zetten voor het in de steigers zetten van een (bestaand of beoogd) project; dit kan in overleg worden bepaald. Locatie en eventuele reiskosten van Arco Leusink zijn voor rekening van de koper.

Beschikbaar: 2 dagdelen, door dezelfde of 2 verschillende kopers te verkrijgen.
 
Minimumbod per dagdeel: € 75,-  Kavel is verkocht voor € 75,-. Nog 1 beschikbaar.

Kavel #21: Rondvlucht vanaf Hilversum + boek “Niet remmen maar Vliegen”

    

Aangeboden door Jeroen Komen.

Jeroen Komen kocht zes jaar geleden een zelfgebouwd vliegtuigje waarmee hij sindsdien diverse tochten door Europa maakte. Over zijn avonturen en zijn kijk op vrijheid en Europa verschijnt het boek Niet Remmen maar Vliegen (http://www.nietremmenmaarvliegen.nl). Aan nieuwsgierig aangelegden legt hij prettig uit wat er allemaal kan en mag met zo’n vliegtuigje. Bovendien prikkelen zijn vele prachtige luchtfoto’s het respect voor cultuur en natuur.

Bied op dit kavel en ervaar zelf hoe het is om met Jeroen vanaf Vliegveld Hilversum een stukje Nederland eens vanaf een ander perspectief te zien. De vlucht duurt een uur.

Minimum bod € 125,-  Kavel is verkocht voor € 200,=

Kavel #22: Communicatiecoaching


Aangeboden door Ilona Kuis

Coach, jurist en trainingsactrice Ilona Kuis begeleidt begaafde en gevoelige personen bij het vergroten van hun intra- en interpersoonlijke waarnemingsvermogen en het versterken van hun communicatieve uitingen. Tijdens een op maat gemaakte coachsessie krijg je alle aandacht om aan jouw leerwensen te werken. We werken vanuit een door jou ingebrachte casus: jouw beschrijving van een situatie waarin de communicatie niet loopt zoals jij graag zou willen. Complexe onderwerpen bespreken en verkennen we. We brengen ze terug tot concrete en voelbare voorbeelden. En we oefenen jouw casus, waarin ik de rol aanneem van jouw gesprekspartner. We zoomen in ‘daar waar het misgaat’ en oefenen het door jou gewenste gedrag, zodat je met de daadwerkelijke ervaring van ander gedrag de coachingsruimte verlaat.
Vorm: voor één persoon, of twee personen met gemeenschappelijke leerdoelen.
Duur: 2,5 uur. Ter voorbereiding vraag ik je een korte vragenlijst in te vullen.
Locatie: Amsterdam.

De sessie verlevendigt en verdiept je bewustzijn over jouw interacties met anderen en over jouw rol hierin. Dit vergroot je begrip van je zelf en van de ander, verruimt je mogelijkheden in elke interactie en verlicht de ervaring van je mentale, fysieke en emotionele intensiteiten. En, niet te vergeten: het verhoogt je levensvreugde, we gaan dan ook niet alleen serieus, maar ook met humor met elkaar aan de slag!
Voor voorbeelden van leerdoelen en uitgebreidere informatie kun je terecht op http://lonelyatthetoppers.nl/coaching/.

Waarde: € 325,-
Minimumbod: € 75,-  Is 2 x  geveild voor € 75,-.

Kavel #23: Stiltecoaching

 

Aangeboden door Ilona Kuis

Coach, jurist en trainingsactrice Ilona Kuis begeleidt begaafde en gevoelige personen bij het vergroten van hun intra- en interpersoonlijke waarnemingsvermogen en het versterken van hun communicatieve uitingen. De stiltecoaching is een variant op de wellicht bekende, langere stilteretraite. Samen zijn we een aantal uur stil, waarbij we aan het begin, tussendoor en aan het eind momenten hebben van reflectie, voelen en uitwisseling. We oefenen met het laten bestaan van intensiteiten: fysiek, emotioneel en mentaal. Hoe eerder en vollediger je ze kunt waarnemen en herkennen, hoe meer keuzevrijheid je jezelf geeft in het volgen van de intensiteiten. Een kwalitatieve basishouding genereert kwalitatieve output.
Vorm: voor één persoon, of twee personen met een onderlinge connectie.
Duur: 2,5 uur. Ter voorbereiding vraag ik je een korte vragenlijst in te vullen.
Locatie: Amsterdam.

Of je veel of weinig ervaring hebt met meditatie maakt niet uit, daar passen we de sessie op aan. De sessie is geschikt voor autonome denkers die nieuwsgierig zijn naar hoe je ook over je intense gevoelsleven meer autonomie kunt verwerven. Of naar hoe je je autonome gedachtenwereld beter tot zijn recht kunt laten komen.
Voor meer informatie kun je terecht op http://lonelyatthetoppers.nl/stiltecoaching/.

Kavel wordt 2x geveild.
Waarde: € 325,-
Minimumbod: € 75,-
Kavel is 2x  verkocht voor € 75,=.

Kavel #24: Workshop Waarnemen

 

Aangeboden door Ilona Kuis

Coach, jurist en trainingsactrice Ilona Kuis begeleidt begaafde en gevoelige personen bij het vergroten van hun intra- en interpersoonlijke waarnemingsvermogen en het versterken van hun communicatieve uitingen. In een dagdeel trainen we ons waarnemingsvermogen. Onder andere aan de hand van aandachtsoefeningen, oefeningen uit het theater, contactoefeningen, muziek, simulaties en spirituele wijsheden. Vervolgens koppelen we dit desgewenst aan het geven en ontvangen van feedback. We onderzoeken en belichten ter plekke de communicatie. Zodat we die ook direct kunnen opschonen en het waargenomene kunnen vertalen in een heldere en liefdevolle uitingsvorm.

Vorm: voor vier tot zes personen.
Duur: 4 uur.
Locatie: Amsterdam.

De workshop staat open voor iedere groep mensen die gemotiveerd is om aan hun waarnemingsvermogen te werken, en van daaruit hun intrapersoonlijke en interpersoonlijke communicatie onder de loep te nemen. Bijvoorbeeld een groep collega’s, vakgenoten, sectiegenoten of medewerkers. De vorm daarvan is niet leidend, de nieuwsgierigheid naar bovengenoemde thema’s wel. Ook een meer losvaste verzameling individuen met onderlinge persoonlijke of professionele relaties is welkom.

Voor een uitgebreidere beschrijving kun je terecht op http://lonelyatthetoppers.nl/workshop-waarnemen/.

Waarde: € 525,-
Deze kavel wordt op 2 manieren geveild:
Voor een groep (4 tot 6 personen)
Minimumbod: € 90,-

Daarnaast voor € 25,- (maximaal 6x) In het laatste geval kunnen de bieders aanhaken bij reeds geplande workshopdata, zoals vermeld op de website.

Kavel is twee keer verkocht voor in totaal € 200,-. Ilona biedt de Workshop nog aan, onder deze voorwaarden: als je zelf een groepje van 4-6 deelnemers samenstelt, plus een workshopruimte regelt (mag in heel Nederland), dan komt Ilona de workshop gratis geven op een datum in overleg; elke deelnemer betaalt een bedrag van € 25,- dat ten goede komt aan het Mensa Fonds.

Kavel #25: Schilderij “Eyes of the beholder”

 
Aangeboden door Ilona Kuis

Zeg nou zelf, is dit geen kunstwerk? 😉 Dit schilderij is een co-productie van mensalen: Ria van der Velde, Corinne Bekkers en Ilona Kuis. Totstandgekomen tijdens de schilderworkshop op het Oktoberweekend 2015. Ieder begon aan een schilderij, waarna je werd gevraagd je eigen doek door te geven aan een ander en zelf andermans werk over te nemen. Dat ging zo in diverse rondes, zodat je uiteindelijk aan meerdere schilderijen had gewerkt en weer uitkwam bij je eigen eerste doek voor de finishing touch. Een ontnuchterende en plezierige oefening in waarderen, loslaten en samenwerken.

Acrylverf, zand en andere structuursels op canvasdoek. Afmetingen: 60x70cm.

Minimumbod: euro 5,= Kavel is verkocht voor euro 16,=

Kavel #26: Switi collage

Aangeboden door Ilona Kuis.

Deze prachtige kleurrijke collage is een sfeervolle parel voor uw interieur.

In 2008/2009 werkte en woonde Ilona in Suriname. Daar kreeg ze een prachtige jaarkalender onder ogen, van Histor, de verffabrikant. Elke maand werd vergezeld van een afbeelding van een typisch Surinaams huisje, weergegeven in de mooiste kleuren. Van haar favoriete huisjes maakte ze deze collage. Op de muren in haar huis heeft ze inmiddels plek gemaakt voor iets anders, hoewel deze collage haar aan het hart gaat.

Collage van dik papier, inclusief lijst. Afmetingen: 55×75 cm.

Minimumbod: € 5,-  Kavel is geveild voor € 25,-

Kavel #27: Twee intrigerende romans

      
Aangeboden door Fieke van der Lecq

Twee prachtige romans door gerenommeerde schrijvers om de winter door te komen, een bestseller en een nieuwe roman die alles in zich heeft om ook een bestseller te worden.
Remco Campert, Een liefde in Parijs (elfde druk 2009), 224 pagina’s. Zo goed als nieuw.
Een liefde in Parijs is een schijnbaar achteloos geschreven roman over een kunstenaar die terugkijkt op zijn leven. Richard Sanders is vanwege een vertaling van een van zijn boeken sinds jaren weer eens in Parijs, de stad waar hij als jongeman een tijdlang woonde. Tijdens een wandeling heeft hij een korte ontmoeting met een elegante vrouw. Wie is zij, en belangrijker: waarom herkent hij haar niet en zij hem wel?

Annelies Verbeke, Dertig dagen (roman, 2015) Nieuw
Alphonse is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmansklusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Ze stellen zich open voor hem en hebben behoefte aan zijn adviezen. Maar Alphonse wil geen Jezus zijn, geen goeroe worden. Hij helpt omdat hij dat kan.
Dertig dagen stond op de shortlist van de ECI Literatuurprijs, won de F. Bordewijkprijs, en werd door lezers van NRC verkozen tot Boek van het Jaar 2015.

Beide romans zijn hardcover ingebonden.

Minimum bod € 12,-  Kavel is geveild voor € 30,-

Kavel #28: Boek Verborgen agenda’s van Jeffrey Wijnberg

Aangeboden door Fieke van der Lecq

Jeffrey Wijnberg, Verborgen agenda’s, waarom mensen niet doen wat ze zeggen en niet zeggen wat ze doen (2008).
Psycholoog Jeffrey Wijnberg bespreekt in dit boek de heimelijke motieven van het menselijk ras: sociaal gedrag waarachter angst, machtswellust en zelfverrijking schuilgaat. Het zijn niet alleen politici, criminele types en gewiekste zakenlieden die mooi weer spelen terwijl zij uit zijn op persoonlijk gewin, maar ook uw beste vrienden, uw naaste familieleden en uw hartelijkste collega’s die zich volkomen anders kunnen voordoen dan ze in werkelijkheid zijn.
Wie de spelletjes die mensen spelen weet te doorgronden, kan zich wapenen in een wereld waarin de mooiste schijn uiteindelijk toch weer bedriegt. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, Wijnberg komt tot de vrolijke conclusie: niets is zo zichtbaar als wat de mens verbergen wil.

Geïllustreerd met Sigmund-strips van Peter de Wit.
Hardcover ingebonden, 133 pagina’s.

Winkelwaarde € 46,95 nieuw.
Minimum bod € 20,-  Kavel is geveild voor € 37,-

Kavel #29: Kookboek heerlijke desserts

 

Aangeboden door Fieke van der Lecq

Lik je vingers af bij deze hemelse recepten van deze gerenommeerde topkok!
Deze langverwachte collectie exquise desserts is geschreven door de gelauwerde chef-kok Philip Johnson. U vind hier meer dan 90 verrukkelijke recepten met schitterende kleurenfoto’s om u te inspireren en te begeleiden. Of u nu indruk wilt maken of alleen maar wilt smullen, heerlijke desserts is een boek om te koesteren en van te genieten.
Elk recept wordt op een pagina uitgebreid beschreven, met ernaast een vetgedrukte lange lijst van ingredienten. Op 12 recepten na zijn alle recepten voorzien van een paginagrootte foto.
Inhoud:
Dol op chocolade, Warme heerlijkheden, Koude combinaties, Gebak, Mooi om te zien, IJskoude traktaties en Basisrecepten.

Naast enkele wat eenvoudiger recepten zijn de meeste recepten zijn vrij bewerkelijk en kookervaring is een must. Het resultaat mag er echter zijn. Het zijn dan ook culinair verantwoorde recepten voor vaak al bekende of klassieke desserts. De meeste recepten zijn voor 6-8 personen, sommige voor 10-12.
Nieuw (nog in cellofaan verpakking).

Nieuwprijs € 9,-
Minimum bod € 5,-  Kavel is geveild voor € 20,-

Kavel #30: Ganzenbord reisspel


Aangeboden door Fieke van der Lecq

Wie is er niet groot geworden met dit spel? Nu dit mooi vormgegeven spel ganzenbord overal bij de hand. Welke gans is als eerste binnen?
Geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 4 jaar.
Luxe versie van het ganzenbord reisspel (merk clowngames). Nieuw, nog in plastic verpakt.

Winkelwaarde € 9,-
Minimum bod € 5,-   Kavel is geveild voor € 20,-

Kavel #31: Boek “Succes in veelvoud” en Vrouwenagenda 2016

   

Aangeboden door Fieke van der Lecq

Boek “Succes in veelvoud” van Esther Mollema
Succes verzekerd met dit managementboek dat onlangs uit kwam en inmiddels terecht al meer dan een maand te vinden in de bestseller top 100!
Verbeter je organisatie, begin bij jezelf.
‘Succes in Veelvoud’ is de springplank naar meer diversiteit en echt betere bedrijfsresultaten. Diversiteit. Sterke teams. Iedereen wil het, lukken wil het nog niet altijd. Esther Mollema laat zien waar de verborgen valkuilen zijn, en vooral hoe het wél succesvol kan. Start vandaag nog door het verschil te maken met zelfinzicht, lef en discipline.

Opzij Agenda 2016
De Opzij agenda 2016 is voorzien van uitgebreide week- en maandplanners, een overzicht van feestdagen en vakanties, extra veel notitieruimte en een handig leeslint. Elke dag geeft de agenda een inspirerende quote van een fascinerende vrouw. De agenda heeft een hardcover en is een handig pocketformaat.

Winkelwaarde boek € 19,95 en agenda € 14,99 (samen € 34,94)
Minimum bod € 15,-  Kavel is geveild voor € 32,-

Kavel #32: iPhone 5 – 2 jaar oud en nauwelijks gebruikt. Uit de doos.


Aangeboden door anoniem

Altijd alles bij de hand met deze superhippe i-phone met toebehoren: bellen, internet, muziek, foto’s, …

Het complete pakket bevat:
– Een tweedehands i-phone 5 van twee jaar oud. Ziet eruit als nieuw!
– Headset
– Batterij met oplader
De iphone zit in de originele verpakking, inclusief headset.
– Een houder voor in de auto
– 2 beschermhoesjes voor in de tas/zak
– Een zwaar metalen houder (met als opschrift BlackRock)

Produktspecificaties i-phone:
124 x 59 x 8 mm, 112 gram, 4 inch Retina display, 8-megapixelcamera
16/32/64 GB intern geheugen
Nieuwprijs € 699,-

Minimum bod € 140,-  Is geveild voor € 150,-

Kavel #33: Cameratas
 

Aangeboden door Benno Meulenbelt

Speciale slingshot tas voor uw kostbare camera. Deze professionele tas is gemaakt door het bekende merk LowePro. Bent u in het bezit van een camera met meerdere kostbare lenzen? Dan is deze practische rugzak iets voor u! Het biedt een goede bescherming voor uw kostbaar bezit. Omdat het slingshot is kunt u de camera uit de tas halen zonder de tas af te doen! U slingert gewoon de tas van uw rug naar uw buik in één beweging en haalt de camera eruit of verwisselt de lens!
Merk is LowePro Slingshot 200 AW

Winkelwaarde nieuw € 80,-
Minimum bod € 20,-  Is geveild voor € 30,-

Kavel #34: Boek “World press photo, Next#01


Aangeboden door Fieke van der Lecq

De Joop Swart Masterclass wordt ieder jaar door World Press Photo georganiseerd sinds 1994 en is een vande meest prestigieuze evenementen in zijn soort. Het is gastheer voor de beste jonge fotografen van over de wereld en heeft hen in contact gebracht met de meest gevestigde professionals in de wereld van fotojournalistiek. Al vanaf het begin is deze masterclass een springplank voor deelnemers die voorbestemd zijn om tot de crème de là crème te gaan behoren waar het gaat om fotojournalistiek.

Uit 170 genomineerden over de gehele wereld worden gedurende het jaar 12 finalisten geselecteerd die gevraagd worden een foto essay in te dienen met hun eigen interpretatie van het thema van dat jaar. In 2011 was dat het thema: Respect.

Sinds 2011 wordt het project afgesloten met de uitgave van dit boek. In het boek “World press photo, Next#01” wordt het werk van de uitzonderlijke talenten weergegeven. Een inspirerend boek met prachtige foto’s voor de kunstliefhebber of (amateur)fotograaf die een kijkje in de keuken van de Masterclass en in de moderne fotojournalistiek willen nemen.

160 pagina’s met meer dan 135 foto’s, Engelstalig, paperback, formaat 17 x 23 cm.
Nieuw (nog verpakt in cellofaan)

Nieuwprijs € 17,50
Minimumbod € 6,  Is geveild voor € 30,-

Kavel #35: Personnal training sessie van Robert Prein


Aangeboden door Robert Prein

Personal training op maat, volgens het principe: geen bodybuilder lichaam, maar het lichaam van een atleet: Sterk als een Leeuw, Soepel als een Kat. Robert Prein werkt als acteur en danser in de show The Bodyguard, die draait in het Beatrix theater te Utrecht. “Ik train als danser op een andere manier dan de meesten in de sportschool, het lichaam moet sterk, maar ook soepel zijn.” Dat is ook wat wij gaan doen: stretchen, maar ook bikkelen, een uur lang! Jouw doelen en wensen staan centraal en we zullen er een leuke, gezellige en fysiek uitdagende training van maken, waar je wellicht nog wat daagjes van kunt nagenieten door de spierpijn ;). Naast mijn dansachtergrond heb ik jarenlang getraind als turner en martial arts beoefend. Tevens ben ik opgeleid tot Biomedisch wetenschapper. Mocht je hier meer over willen lezen, zie dan de website www.SterkEnSoepelTrainen.nl.

De locatie is in Amsterdam West, op Bos- en Lommerplein 284. Vanwege mijn werkzaamheden in het theater ’s avonds kunnen we overdag samen trainen. Ook in het weekend zijn er overdag vaak mogelijkheden.

Deze kavel wordt 3 x geveild.
Waarde: € 55,-
Minimum bod: € 20,-  Kavel is 3x verkocht voor in totaal euro 60,=.

Kavel #36: Tijdschriften “Quest:

Aangeboden door Ilona Kuis

Weet jìj waarom een hond meer waard is dan een varken?
Dit en meer leuke, interessante en supermaffe weetjes. Deze stapel Quests tijdschriften staat garant voor een flink aantal uren leesplezier.
Deze kavel is niet voor mensen die niet leergierig en/of nieuwsgierig zijn aangelegd!
Een stapel gelezen, maar nog in prima staat verkerende Quests. Het betreft 7 Quests uit 2014 en 5 uit 2015.

Minimum bod: € 5,-  Geveild voor 20,- euro.

Kavel #37: Kunstwerk “De hilarische hippo”

Aangeboden door Saskia Janssen

Haal de gezelligheid in huis met dit prachtige kunstwerk van schilderes Saskia Janssen.

Autodidact Saskia Janssen schildert al vele jaren met veel plezier in haar vrije tijd, dat is aan haar repertoire af te lezen. Zie http://www.sassefras.eu/
Haar kunstwerken kunnen ingedeeld worden in categoriën als “Ouwe koppen” en “Zacht en droog”.

De hilarische hippo is een van de schilderijen uit de categorie “Vrolijke dieren”.
Voortaan gaat iedere gast met een glimlach de deur uit na het aanschouwen van dit  nijlpaard geschilderd in vrolijke stijl, met licht menselijke trekjes. Ingelijst met lichtgekleurde houten lijst.

Acryl op doek, formaat 50 x 40 cm, 2008

Waarde: € 250,-
Minimum bod: € 150,-
Verkocht voor € 150,-

Kavel #38: Knapzak Praktijkgidsen

Aangeboden door: Eleonoor van Gerven

Kavel is geveild voor € 30,-

Kavel #39: CD Olga Zinovieva en Chinese zakdoekjes

   

 Aangeboden door Fieke van der Lecq

CD Sacred Arias for Soprano – Ave Maria (februari 2013)
Soliste Olga Zinovieva wordt begeleid door The Bach Orchestra of the Netherlands o.l.v. Pieter Jan Leusink.
Dit is de derde solo CD van deze jonge sopraan met haar prachtige ijle en gedistingeerde stem. Zie ook www.olgazinovieva.nl (ook voor luisterfragmenten)

Nummers:
1. Ave Maria – G. Caccini
2. Blute nur uit Matthäus Passion – J.S. Bach
3. Ave Maria
4. Domine Deus uit Gloria in D – A. Vivaldi, hobo solo – Robert de Bree
5. If God be for us uit Messiah – G.F. Händel, viool solo – Igor Ruhadze
6. Aus liebe uit Matthäus Passion – J.S. Bach, fluit solo – Emma Zoe Elkinson
Ostro picta, Armata spina – A. Vivaldi
7. Ostro picta / Aria
8. Sic transit vana / Recitatief
9. Linguis favete / Aria

Dit combipakket bevat tevens 2 prachtig Chinese zijden zakdoekjes met geborduurd bloemmotief. Elk zakdoekje is apart verpakt in de originele sfeervolle verpakking met Chinese opdruk.

Minimum bod: € 6,- Kavel is geveild voor € 20,-