Kavels 2014

De veiling vond plaats op 3 januari 2014 met de uitstekende opbrengst van € 1.712,- , waarvoor hartelijk dank aan gulle gevers en bieders!

Kavel 1 en 2: Twee workshops van Hobbyfun www.hobbyfun.nl

Neem familie, vrienden of collega’s mee en werk onder de creatieve leiding van Mensalid Ilona Boeren aan een individueel of gezamenlijk kunstwerk!
De workshops vinden plaats in Nijmegen, waar een rijk atelier alle opties mogelijk maakt. De gebruikte materialen en technieken zijn net zo slim als jouw IQ, en met de juiste tips en trucs gaat iedereen met een fantastisch resultaat naar huis!

 1. Dagdeel Workshop voor 2 – 8 personen
  Geschikt om een materiaal of techniek te leren kennen.
  Minimum bod: € 100,- verkocht voor € 110,-!

 2. Dag workshop voor 2 – 8 personen
  Geschikt voor een groter of gezamenlijk kunstwerk.
  Minimum bod: € 200,- niet verkocht

  De inhoud is in overleg te bepalen: werken met 3d verf, glasets, textielverf, sieraden maken, mozaïeken en alles wat we nog meer kunnen bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor inspiratie kijk ook op www.facebook.com/HobbyfunNederland

Kavel 3: Uniek kunstwerk

Aangeboden door Mensalid Angela Riddering: “Ik ben jaren geleden begonnen met kunst verzamelen – heb inmiddels een aardige collectie met als hoogtepunt een tweetal werken van Atelier van Lieshout. Het kunstwerk waarmee mijn collectie begon, is echter deze: gekocht bij de kunstuitleen in Breda. Ik kan de naam van de kunstenaar niet meer achterhalen. Het werk is abstract maar heeft ook wel iets van een landschap in zich – sommige mensen zien er iets zomers in. Hoe dan ook is het een vrolijk werk dat lange tijd mijn studeerkamer heeft opgefleurd. Inmiddels heb ik echter te weinig wanden om mijn kunst collectie te tonen en moet er wel iets opgeruimd worden.”
Professioneel ingelijst, dit is inclusief, 105 x 75 cm

Minimum bod: € 100,- Niet verkocht

Kavel 4: Foto Nicholas Noisenest

Mensalid Constantijn Wekx biedt een unieke foto aan voor de veiling:
Prachtige foto (c-print, ongeveer 30×45 cm) gemaakt door de jonge Amerikaanse fotograaf Nicholas Noisenest; een single edition, er is er dus maar eentje van in dit formaat. Ingelijst in op maat gemaakt onyx aluminium frame met een zwart passe-partout met normaal glas (dus geen museumglas). Noisenest staat er om bekend dat hij graag experimenteert met analoge en alternatieve fotografische technieken. De bewuste foto is dan ook fysiek en digitaal bewerkt. Kort interview met Noisenest: http://www.aucourantmagazine.com/issue-8/art-talk3.asp

Minimum bod: € 100,- Verkocht voor € 120,-!

Kavel 5:  Zes jeu de boules ballen in houten kist

Mooie, ongebruikte/nieuwe set, uitstekende kwaliteit

Minimum bod: € 20,- Verkocht voor € 45,-!

Kavel 6:  Ode aan het Vondelpark

Dit boek is een unieke en eenmalige uitgave uit 1997 over de historie van het Vondelpark, met prachtige gedichten van Campert, Herzberg, Nooteboom, Schippers, Versteegen, meer dan 100 pagina’s met foto’s, zowel vanuit het Stadsarchief en Jacob Olie als modern. Totaal 300 pagina’s, 21 x 31 cm groot, 3 cm dik. Het is nog als nieuw (alleen de effen achterkant is van groen ietsje bruin geworden, maar de voorkant en binnenkant zijn helemaal perfect).

Minimum bod: € 40,-  Verkocht voor € 75,-!

Kavel 7:  Workshop DREAM JOB DESIGN

Aangeboden door Mensa lid Susanne van Iersel – Puha Consulting
Loop je vast in je werk, weet je niet precies waar je heen wilt met je carriere, is de invulling van je baan niet voldoende afgestemd op je capaciteiten en passies?
De Dream Job Design helpt je met het omzetten van dromen in praktisch haalbare carriere doeleinden. Stop met zoeken en start met vinden van de baan die bij je past. Gebaseerd op ruim 10 jaar leidinggevende en coaching ervaring, heb ik de Dream Job Design tool ontwikkeld. In een erg interactieve sessie duiken we in je passies, irritaties, ontwikkelpunten en ontwikkelde punten om een profiel op te stellen dat omschrijft hoe jouw ideale baan eruit zou moeten zien. Als afsluiting bespreken we mogelijkheden om dit profiel om te zetten in een verandering van huidige baan of overgang naar een nieuwe baan.
Het Dream Job Design loopbaan traject duurt normaal gesproken 3 x 2 uur met huiswerk voor de kandidaat tussen de sessies. Speciaal voor hoogbegaafden is dit traject omgezet in een eenmalige workshop van ongeveer 3-4 uur.
Tijdstip in overleg.
Locatie in overleg, in de driehoek Utrecht – Den Bosch – Tiel

Minimum bod: € 100,- Verkocht voor € 250,-!

Kavel 8:  Sky-is-the-limit

Mensa lid Ton Bil biedt 1 uur sky-is-the-limit en tegelijk down-to-earth advies voor ondernemers. Focus op onderwerpen als strategie, marketing, verkoop en publiciteit. In overleg in te vullen als 1 uur of 2 x een half uur. In persoon, of via Skype. In het linkedin-profiel van de aanbieder – http://www.linkedin.com/in/TonBil – kun je zien dat je profiteert van ruim 25 jaar ervaring van onder meer de initiatiefnemer van de Mensa Business SIG.

Minimumbod: € 59,- (helft van de winkelwaarde). Verkocht voor € 100,-!

Kavel 9: Uniek bezoek handboekbinderij

Een persoonlijke rondleiding (max. 2 personen) van een uur in een unieke historische ambachtelijke handboekbinderij in de Amsterdamse binnenstad – met koffie.

Minimumbod: € 50,- Verkocht voor € 80,-!

Kavel 10: Je eigen hotstone massage!

Mensa lid stelt dit prachtige pakket van Medisana (slechts 1x gebruikt) beschikbaar: een waterbassin waarvan de temperatuur op maat in te stellen is, en de hot stones zelf voor een diepe ontspanning. Voor de echte wellness liefhebber… compleet met doos en gebruiksaanwijzing.

Minimum bod € 25,- Verkocht voor € 35,-!

Kavel 11: Thuis je eigen infrarood voetenspa

Mensa lid biedt deze prachtige voetenspa met infrarood lamp (slechts 1x gebruikt) aan. Je kunt je voeten droog en nat masseren, eventueel zelfs met bubbels – goed voor totale ontspanning en vitaliteit. Compleet met doos en gebruiksaanwijzing.

Minimum bod € 20,- Verkocht voor € 20,-!

Kavel 12: Privatissimum Hoe komen we uit de crisis

Links: prof.dr. John Grin, rechts prof. dr. Frank de Jong

Mensa lid John Grin en ‘de helft van mijn familie is al Mensa lid’ Frank de Jong geven een privatissimum bij John thuis (Amsterdam) met als thema: ‘hoe komen we uit de crisis?’ Let wel: als deze hoogleraren de Nobelprijs winnen, zal de waarde van hun aanbod verveelvoudigen! Wees er dus snel bij om je door hun bijzondere inzichten te laten inspireren… Voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd wordt gezorgd.

Min. 3, max. 8 deelnemers.
Minimum bod € 25,- per deelnemer; bij meer dan 8 belangstellenden worden de plaatsen stuk voor stuk bij opbod verkocht. Verkocht aan 9 deelnemers à € 50,-!

Kavel 13: Gloednieuwe sterke stofzuiger

Deze Bestron Turbine DT1600R stofzuiger beschikt over een krachtige motor van 1600 Watt. Futuristisch design. Compact en licht in gewicht. Grote zuigkracht. Mechanische zuigkrachtregeling aan het handvat. Uitwasbaar HEPA-class filter Hygi.

Minimum bod € 25,- Verkocht voor € 40,-!

Kavel 14: Sieradenworkshop bij een topjuwelier

Leer hoe je je eigen sieraad ontwerpt in was; dat doe je in een privé workshop in het atelier van deze topjuwelier (www.apricia.nl) die al heel jong specialist in goud en diamanten werd. Een aantal uurtjes ben je daar wel mee bezig! Het resultaat kun je meenemen en tot een sieraad laten gieten in zilver of goud, met een edelsteen of diamant laten bezetten e.d. Een unieke kans die niet snel opnieuw voorbij komt!

Minimum bod € 50,- Verkocht voor € 70,-!

Kavel 15: Handgegoten zilveren hanger

Een hanggegoten hanger van eersteklas zilver, evenals de workshop aangeboden door juwelier Apricia (www.apricia.nl). We konden niet beslissen wat een Mensaal liever zou willen hebben: een duiker met een echte duikfles op de rug afgebeeld, of een bijzonder kruisje. Daarom kijken we op de veiling waarop het meest geboden wordt: die hanger gaat weg. Maak je keuze!

Minimum bod: € 50,-  Niet verkocht

Kavel 16: Gast aan tafel

Wil jij als speciale gast aanschuiven in de keuken bij Quirijn in Amsterdam, dan ben je van harte welkom. Topkok Quirijn verzorgt een eenvoudige maar goede zandloper-maaltijd op een samen te bepalen tijdstip. Vegetarisch, zoutloos, allemaal bespreekbaar. En vooral: lekker en gezellig!

Minimum bod: € 15,- Verkocht aan twee personen voor € 40,-!

Kavel 17: Unieke KernTalentenanalyse

Mensa lid Frans Corten biedt een persoonlijk begeleide KernTalentenanalyse aan, compleet met toelichting op het (geautomatiseerde) verslag. Hiermee kun je bijvoorbeeld in kaart brengen op welke manier een eigen bedrijf beginnen voor jou het meest passend is. Dit is de enige analyse die hoogbegaafden aankan! Er is 25 jaar aan gewerkt door Danielle Krekels, zelf HB, dmv >10.000 diepte-interviews. Frans Corten is al jaren specialist in HB, zie www.werkenwaarde.nl

Minimum bod: € 167,- (normale prijs € 400,-). Verkocht voor € 167,-!

Kavel 18: setjes lederverzorgingsmateriaal

Mensa lid Martijn de Deugd biedt dit geheel nieuwe pakket van 6 setjes aan om leder te reinigen, in te vetten en te voeden. Ideaal als je lederen meubels of een lederen autointerieur hebt!

Minimum bod: € 50,- (normale prijs € 101,70). Niet verkocht

Kavel 19: superfietstassen
 
Mensa lid Martijn de Deugd biedt twee superfietstassen aan type HIQ > er is over nagedacht! Veel inhoud, ook opvouwmogelijheid, strakke bevestiging, zijvakjes, de allerbeste kwaliteit en mooi design. En uiteraard gloednieuw.

Minimum bod per tassenset: € 35,- (normale prijs € 60,-). Verkocht voor 2x € 45,-!

Kavel 20: Radiografisch te besturen modelcar

Mensa lid Rob Scipio biedt voor grote en kleine kinderen deze prachtige modelcar aan. Compleet en werkend opgeleverd!

Minimum bod: € 25,- Verkocht voor 25,-!

Kavel 21: Mensa OW ’13 Gouden t-shirt

Mensa lid Ruud Rensink biedt dit heren t-shirt XXL lange mouw aan (valt groot uit). 

Minimum bod: € 10,- Verkocht voor € 25,-!

Nogmaals dank aan alle gulle gevers en bieders!