Vrijwilliger in beeld: Marc Bezembinder


Wie weet heb je hem ontmoet tijdens de Mensa Fonds Awards, of heb je genoten van de prachtige foto’s die hij heeft gemaakt: de fotograaf Marc Bezembinder. Omdat wij blij zijn met zijn bijdrage aan het Mensa Fonds, zetten we ook deze vrijwilliger graag in het zonnetje in dit korte interview.

Uitdaging
Marc is familie van bestuurslid Christianne. Dat blijkt wel uit de achternaam, waar Marc overigens bijzonder trots op is. Hoe hij bij het Mensa Fonds betrokken raakte? “Christianne had via social media wat van mijn werk gezien en heeft me vervolgens benaderd of ik het leuk zou vinden om de Mensa Fonds Awards 2018 vast te willen leggen. Aangezien ik geen idee had wat dit was en wel van een uitdaging hou heb ik ja gezegd.”

IT
In het dagelijks leven is Marc overigens geen fotograaf, maar werkt hij voor een Japanse International. “Ik ben verantwoordelijk voor de IT-dienstverlening in Europa en dan specifiek onze fabrieken, R&D omgevingen, automotive- en logistieke tak. Juist deze onderdelen zijn moeilijk te standaardiseren en ik krijg dan ook de meest exotische IT vragen voor mijn kiezen waarbij dan meestal ook nog wordt gesteld dat het gisteren moet zijn geïmplementeerd. Het is een drukke baan maar wel heel erg leuk, vooral omdat ik midden in de techniek zit wat echt mijn ding is.”

Soms vraag ik me wel eens af “waarom wil ik dit toch allemaal weten….”

De natuur in
Midden in de techniek… Dat lijkt iets heel anders dan fotograferen, maar Marc ziet weldegelijk een link: “Het ontwikkelen van je foto’s wat je vroeger in de Doka deed, doe je tegenwoordig digitaal. Fotograferen heeft voor mij met de komst van het digitale tijdperk dus weer een behoorlijke impuls gekregen.” En wat fotografeert deze techniekliefhebber dan het liefst… natuur- en wildlife. “Ik vind het heerlijk om de natuur in te trekken met 15kg aan apparatuur op  mijn rug om de mooiste plekjes van onze schitterende aarde vast te leggen.”

Mensa Fonds Awards
Naast natuur- en wildlife, mag Marc ook graag mensen fotograferen. En die waren er natuurlijk op de Mensa Fonds Awards genoeg. Van de Awards zelf heeft hij maar een deel meegekregen: “Op het moment dat ik met de camera bezig ben, ben ik constant het moment aan het zoeken voor de foto Daardoor hoor ik sprekers eigenlijk niet meer.” Wel heeft hij voor en na het evenement leuke gesprekken gehad en contacten opgedaan. “Ik heb zelfs een leuk Facebook contact overgehouden met iemand (HB’er) die bijna dezelfde achtergrond, opleiding en martial arts heeft gedaan als ik, heel bijzonder!”

Meer van Marc
De foto’s die Marc gemaakt heeft, staan op de website van het Mensa Fonds en zijn op te vragen bij Christianne. Meer werk van Marc is te zien via https://www.marcb.nl, de link stuurt je automatisch door naar de diverse albums. Daarnaast zit hij op Facebook https://www.facebook.com/marc.bezembinder en zijn er een paar artikelen met foto’s gepubliceerd in het Life Style magazine Qualis.Ook actief bijdragen aan het Mensa Fonds? We overleggen graag over de mogelijkheden! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een (bel-)afspraak.