Hoogbegaafde ouderen bij omroep MAX


Op maandagmiddag 14 maart heeft de omroep MAX aandacht geschonken aan de hoogbegaafde ouderen. Gerard van Poppel, Tonny de Groot en Noks Nauta (van het IHBV) waren daar aan het woord. De uitzending kun je terug zien op
http://www.npo.nl/hallo-nederland/14-03-2016/POW_03051947.
Geweldig dat er geleidelijk meer aandacht komt voor deze groep mensen.

Succesvolle lezing Grijs Goud project

De lezing van 11 maart over Egypte trok een groot aantal tevreden en enthousiaste mensen.
De heer Dudok van Heel raakte op 6-jarige leeftijd geïnteresseerd in Egypte door een kinderversje waarin Toetanchamon en woestijnzand in genoemd werden. Ook zijn kleindochter kreeg op 6-jarge leeftijd dezelfde interesse. Toen ze 23 jaar was maakte ze in maart 2014 samen met haar grootvader een reis door Egypte, waarover ze samen de lezing gaven.

Onderwerpen, die langs kwamen, waren o.a. graven van heilige stieren, gebalsemde krokodillen, hiëroglieven, historische gebouwen tempels, graven, piramiden, Aboe Simbel en locaties o.a. Caïro, Luxor en Aswan.  De lezing bestond uit 2 delen, een presentatie van de reiservaringen en een documentaire film waarin de ontdekkingen van Howard Carter, met fondsen van George Herbert, de graaf van Carnarvon, werden behandeld. Hij zocht en vond o.a. het graf van Toetanchamon.
Al met al, een door alle aanwezigen gewaardeerde happening.

Workshop Grijs Goud


Afgelopen zondag 25 oktober deed het Mensa Fonds een workshop met de titel "Hoe wil je oud worden", tijdens het Mensa-weekend. De workshop werd bezocht door circa 25 Mensa-leden die gezamenlijk aan de slag gingen. In de eerste ronde dienden de deelnemers voor zichtzelf op te schrijven wat zij op oudere leeftijd (80+) belangrijk vinden. Een interessante scala kwam daaruit naar voren, zie hier wat zij vinden dat belangrijk voor hen is. In de tweede ronde ging men in groepjes aan het werk met de opdracht uit te schrijven wat we nu of op korte termijn zouden kunnen doen. De resultaten vind je hier. Momenteel worden de resultaten verder geanalyseerd en gepresenteerd.