Financiën algemene info

Het Mensa Fonds gaat zorgvuldig met uw bijdrage om. We streven ernaar om alle bijdragen maximaal in te zetten voor de doelstellingen van het fonds. Bestuurskosten worden daarom zo laag mogelijk gehouden. De bestuursleden voeren hun werkzaamheden onbezoldigd uit en zoeken zo creatief mogelijk naar manieren om inzamelacties voor een zo laag mogelijk bedrag aan onkosten voor elkaar te krijgen. We hebben de wijze waarop we met het vermogen van het fonds omgaan vastgelegd in een Treasury Statuut.

Stichting Mensa Fonds heeft de ANBI-status. Dat betekent dat giften onder voorwaarden aftrekbaar zijn van de belasting. Meer informatie vind je belastingdienst.

Jaarlijks publiceren wij op deze site het jaarverslag waarin zowel de activiteiten als de financiële positie van de stichting worden toegelicht. De jaarrekening wordt opgesteld in lijn met richtlijn RJ650 Fondsenwervende instellingen.

Het uitgebreide jaarverslag 2013 kunt u hier inzien en downloaden. De jaarrekening kunt u hier inzien en downloaden.

Het uitgebreide jaarverslag 2014 kunt u hier inzien en dowbloaden. De jaarrekening kunt u hier inzien en downloaden.. 

Het uitgebreide jaarverslag over 2015 is inmiddels gepubliceerd.. In het jaarverslag blikken we uitgebreid terug op 2015, de successn en de meest recente ontwikkelingen. Het uitgebreide jaarverslag 2015 kunt u hier inzien en doenloaden. De jaarrekening kunt u hier inzien en doenloaden.

Het uitgerbeide jaarverslag 2016 is inmiddels gepubliceerd. In het jaarverslag blikken we uitgebreid terug op 2016, de successen en de meest recente ontwikkleingen.
Het jaarverslag 2016 kun je hier inzien en downloaden. De jaarrekening kunt je hier vinden en downloaden.

Heeft u vragen? De penningmeester beantwoordt ze graag. U bereikt hem via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..