Veiling 05-04-2019 KavelsOp vrijdag 4 april zal de jaarlijkse Mensa Fonds veiling plaats vinden. Wil je een kavel aanbieden? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de rest volgt vanzelf.
We krijgen nog regelmatig kavels binnen, dus kijk regelmatig wat het aanbod is.

Voor een rustig overzicht zijn de kavels ingedeeld in vier categoriën:

Vrije Tijd Boeken, films, DVD, CD
Persoonlijke ontwikkeling/werk Kunst, curiosa, antiek

VRIJE TIJD
Kavel: Boottocht door Amsterdam

Aangeboden door: Mischa Rus

ZEER GEWILD
Deze kans krijg je niet vaak: een echte Amsterdamse boottocht met authentieke Amsterdamse gids. Een tocht door de prachtige stad die als Unesco erfgoed is erkend en jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt, maar dan niet in een van de vele toeristische massaboten maar in privé-boot met eigenwijze Mokumse gids-kapitein!
Duur 2-2,5 uur
Voor 2 volwassenen (met zwemvaardigheden ?)
Datum in overleg te bepalen zomer/najaar 2019.
Minimum bod: € 40,- 


Koreaans diner voor 2 tot 6 personen

Aangeboden door Angela Riddering

Na groot succes vorig jaar biedt Angela Riddering weer een Koreaans diner aan. Ria van der Velde (links op de foto boven) beveelt deze kavel zeer aan: “Het was bij de veiling 2017 een hevige strijd om het Koreaanse diner te pakken te krijgen want ik had een stevige concurrent aan Wilma Voets. Toch is het me gelukt en heb zo ook nog het Mensafonds een aardige bijdrage geschonken. Zo werkt het 2 kanten op wat is er leuker dan dat!
Het was het helemaal waard want op een zomerse dag hebben ik samen met zoon en schoondochter van een heerlijke Koreaanse BBQ kunnen genieten in de tuin van Angela Riddering. De slabladeren die als bodem dienden kwamen zelfs rechtstreeks uit die tuin. De reactie van de overige gasten: “het eten was erg lekker en we mochten met onze handen eten. Het gezelschap was goed en het was een erg gezellige avond!”
De Koreaanse keuken is bezig met een grote opmars, en dat is niet verwonderlijk. Het is heel gevarieerd, bijzonder smaakvol en ook nog eens gezond met vele gerechten: vlees, rijst, groenten, verschillende sauzen, ingemaakte groenten, soep, sla, er staat van alles op tafel. De nationale drank (Soju) mag natuurlijk niet ontbreken. Korea kent ook bijzondere eet tradities. In Korea wacht men altijd heel beleefd totdat de oudste persoon aan tafel klaar is met eten. Tot die tijd blijft de rest ook eten (of doen alsof) zodat er gezamenlijk kan worden afgesloten.

Bied op dit Koreaans diner voor minimaal 2, maximaal 6 personen; de koper bepaalt of het een intiem diner voor 2 wordt of een groepsdiner. Het kan bij jou thuis met een beperkt menu of heel uitgebreid bij Angela thuis in Bavel. Datum in onderling overleg te bepalen.

Minimumbod: € 40


Rondvlucht in een Cirrus SR20 vanaf Rotterdam door Max Lutje Wooldrik.

Aangeboden door: Max Lutje Wooldrik

Rondvlucht van een uur in een Cirrus SR20 met vertrek vanaf Rotterdam Airport.
Luister live mee met het radioverkeer tussen de opstijgende kisten van Transavia en British Airways en ervaar hoe het is om piloot voor een dag te zijn!
De Cirrus is een zeer geavanceerd vliegtuig met de opmerkelijke veiligheidsvoorziening van een parachute voor het gehele vliegtuig.
De route zal in overleg worden vastgesteld, maar een rondje langs de verkeerstoren van Schiphol is bijvoorbeeld een mogelijkheid als weer en drukte op Schiphol dit toelaten.
Degene die het kavel wint kan zelf aangeven of hij/zij iemand mee neemt of niet. De zitplaats voorin is riant, de zitplaats achterin heeft minder uitzicht.

Minimum bod € 125,-

BOEKEN, FILMS, DVD EN CD
Kavel: Bijzondere literaire gedichtenbundel

Aangeboden door: Paul Bezembinder

Paul Bezembinder zoekt in zijn gedichten in vooral klassieke versvormen en thema’s naar de balans tussen serieuze poëzie, pastiche en smartlap. Zijn gedichten en vertalingen (Russisch-Nederlands) verschenen eerder in bloemlezingen en literaire tijdschriften. Dit is zijn tweede bundel.
104 pagina’s. Wordt 2x geveild.
Minimum bod: € 17,50

Kavel: Bladmuziek

Aangeboden door John Dunkelgrün.

Ontzettend veel bladmuziek. Klassieke muziek voor piano. De klassiekers, Mozart, Bach, Schumann, Sibelius, Beethoven, Liszt etc. Er is inmiddels een inventarisatie beschikbaar en momenteel wordt nog uitgezocht wat de slimste manier is om dit om te zetten in kavels. Als je het wilt zien kun je deze voorlopige inventarisatie downloaden. Let op ! Het is een document van 70 pagina's, circa 25 MB. Je kunt het hier downloaden.
De muziek ligt momenteel op de planken in een kist/kast, zie het kavel elders. Vandaar de unieke inventarisatiemethode: per plank...

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING / WERK
Kavel: Boek Krachtig met Kerntalenten
 
Aangeboden door: Danielle Krekels

Werk met je sterke punten en maak studie- en carrièrekeuzes die levenslang bij je passen: Award-winnaar Danielle Krekels schreef dit geweldige nieuwe boek: Krachtig met Kerntalenten. Met kennis van je karakter én je talenten én je motivatie vermijd je geld-, tijd- en energieverlies en maak je positieve en duurzame keuzes. Wil jij de ideale studie, perfecte baan, fijne relaties of de juiste m/v op de juiste plek? Dan bied je op deze kavel!
Minimum bod: € 20,

KUNST, CURIOSA, ANTIEK
Kavel: El puente viejo – David Condori, Arequipa Peru

Aangeboden door: John Dunkelgrün

AANRADER
Spectaculair werk van David Condori Soto (1962), een vermaard kunstenaar uit Peru met tentoonstellingen in Peru, Ecuador, Chili, Colombia, China, Taiwan, Frankrijk, Spanje en India. Condori won talrijke prijzen. Zijn werk is in menig privé collectie te vinden. Links met meer informatie:
⦁    Youtube over een expositie van zijn aquarellen: https://www.youtube.com/watch?v=Eh-MRnuwLdY
⦁    Een prijswinnend schilderij: http://blog.pucp.edu.pe/blog/olgergutierrez/2009/02/16/muestra-de-acuarelas-premios-nacionales-2000/
⦁    Lijst van exposities: http://www.davidcondori.galeon.com/trayectoria.htm
⦁    In het Spaans, over zijn filosofie en werkwijze: http://www.davidcondori.galeon.com/presentacion.htm
El Puente Viejo heeft een bijzondere zeggingskracht. Het is aquarel op papier, gesigneerd rechts onder, en ingelijst met museumglas.
Afmetingen inclusief lijst:  72 x 92
Afmetingen binnen het kader: 53 x 73.
Minimum bod € 350,-
 
Kavel: Unieke serie: vierluik

Aangeboden door: John Dunkelgrün

Afmetingen 20 x 20 Olieverf op doek.
Zijkanten zijn beschilderd, geen lijst nodig. Niet gesigneerd. Op ieder schilderij is een nummer geschilderd; v.l.n.r. 9,7,8,2.
Buitenkans: de donateur van dit vierluik is de naam van de maker kwijt. Wil je de ontdekking van de eeuw doen, dan is dit je kans!
Minimum bod: € 80,-

Kavel: Antieke kristallen kroon luchter
Foto's volgen
Aangeboden door: John Dunkelgrün
UNIEK STUK
4-lichts kristallen kroonluchter van rond 1910 gebouwd rond een koperen frame. Diameter buitenste ring 40 cm, binnenste ring 19 cm.  
Het is een familiestuk dat dateert van ca. 1910.
Minimum bod: € 80,-

Kavel: Houten Kist circa 1920

Aangeboden door: John Dunkelgrün

Een vakwerk kist die momenteel gebruikt wordt om bladmuziek op te slaan :-), zie dat kavel elders. Buitenmaten: hxbxd is 117x45x40. Negen uitschuifbare (en uitneembare) multiplex planken. Drie stalen versterkingsstukken aan de binnenkant zorgen voor extra stabiliteit. Stalen verstevigingen op de 8 hoeken.  Deur heeft pianoscharnier over de gehele hoogte.  Twee sloten met sleutel. Houtsoort is vermoedelijk eiken. Originele kleur ligt in de buurt van gebrande sienna. Veel en duidelijk aanwezige gebruikssporen.
Ideaal als je van schilderen houdt maar geen ruimte hebt om je olieverfschilderijen te laten drogen. Frames met breedte van 40 cm passen er precies in, en als de diepte minder is dan 36 cm kan de deur dicht, als dat nodig mocht zijn. Je kunt er dus 10 in kwijt, en als je punaises gebruikt zit je al op 20! Voldoende voor een jaarproductie !

Minimum bod: volgt

Kavel: Drie antieke Franse klerenhangers
 
Aangeboden door: John Dunkelgrün

Drie metalen kleerhangers met gelakte houten elementen met gebruikssporen.
Minimum bod: € 20,- per stuk

Kavel: Originele antieke koperen olielamp

Aangeboden door John Dünkelgrun

Deze schitterende lamp is origineel, eind negentiende eeuw Nederlands waar later 1 gloeilamp is ingebouwd. De lamp is koper met glazen kap.
Minimum bod: € volgt

Kavel: Originele klassieke antieke koperen olielamp

Aangeboden door John Dunkelgrün

Foto rechts is zonder glazen kap, wordt geleverd met drie verlengstukken van 22 centimeter voor de drie kettingen, zodat het contragewicht en de rookvanger circa 20 centimeter hoger kunnen hangen dan links afgebeeld, dus ruim boven de glazen kap waarbij je de hoogte zelf kunt instellen. Je kunt er ook voor kiezen om de lamp korter te maken door boven de glazen kap het contragewicht en rookvanger te verwijderen; de lamp hangt dan direct aan het plafond frame. Hoogte van plafondhaak tot onderste punt is 92 cm (afbeelding links).
Deze schitterende lamp is origineel, eind negentiende eeuw Nederlands waar later 1 gloeilamp is ingebouwd. De lamp is van versierde ornamenten met glazen kap en een gedecoreerde aardewerk olielamphouder. Eén elektrische lamp.

Minimum bod: € 100,-

Pendant van twee schilderijenAangeboden door Bert Schuuring

Dit pendant van 2 schilderijen in gemengde techniek met olieverf op linnen en collage van de Dutch Design Cobra Art Company, in de hoofdkleuren rood, wit, metaal en zwart. Weliswaar onduidelijk gesigneerd, maar met certificaat van origine! De schilderijen zijn bovendien genummerd: P454 en P455. Afmetingen 100,5  x100 centimeter elk.
Wie o wie biedt op dit buitenkansje voor het moderne interieur?!

Minimum bod: volgt.