Het Mensa Fonds in uw testament

In uw testament


Hoogintelligent talent wordt herkend, benut en gewaardeerd. Is dat geen prachtige erfenis om na te laten! Neem het Mensa Fonds op in uw testament. Als goed doel is het Mensa Fonds vrijgesteld van erfbelasting. Wat u nalaat, komt geheel ten goede aan hoogbegaafdheid in de samenleving!

Er zijn twee manieren om het Mensa Fonds in uw testament op te nemen:
1. Erfstelling
U kunt het Mensa Fonds opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Het Mensa Fonds ontvangt een percentage of een bepaald bedrag van uw nalatenschap. U legt zelf vast hoe groot dat percentage of bedrag is.
2. Legaat
U kunt een legaat in uw testament opnemen. Daarmee maakt u het Mensa Fonds niet tot erfgenaam maar u bepaalt dat een specifiek bedrag of zaak naar het Mensa Fonds gaat : denk aan een waardevol sieraad, een woning, een aandelenportefeuille, een auto e.d.

Stichting Mensa Fonds (www.mensafonds.nl) is in 2013 opgericht door de Vereniging Mensa Nederland, ter ere van haar 50-jarige bestaan. Het doel van het Mensa Fonds is de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving meer zichtbaar maken. Het opnemen van alleen de benaming ‘Mensa’ in je testament kan verwarring creëren. De volledige naam is stichting Mensa Fonds, Kamer van Koophandel nummer 577.892.90.

Wilt u meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek ? Mail ons gerust : info@mensafonds.nl. We informeren u graag (vrijblijvend) over de mogelijkheden.