Gepubliceerde nieuwsbrieven

Maandelijks wordt door het Mensa Fonds een nieuwsbrief verstuurd. Hierin brengen we donateurs, vrijwilligers en geïnteresseerden op de hoogte van de activiteiten van het Mensa Fonds.
Indien je deze (gratis) nieuwsbrief wilt ontvangen stuur dan een mailtje naar info@mensafonds.nl met uw voor-en achternaam.

18 december
Met vuurwerk het jaar uit! Lees het inspirerende laatste nieuws. Sfeerbeelden award uitreiking, Grijs Goud in de media, verkoop amarylissen ten bate van Mensa Fonds, Thérésa sprak op 5 oktober op het  Symposium van de StichtingHoogbegaafd! Lees hier de nieuwsbrief

18 september 2019
Over prijzen en geprezen worden. Alles lees je hier.

4 september 2019
Nog maar 4 dagen om mensen voor te dragen voor een award. Alles lees je hier

8 augustus 2019
Saaaaaai. Zomereditie over verveling. Alles lees je hier.

15 juli 2019
aan de slag met Grijs Goud, voordragen voor de Mensa Fonds Awards, Grijs Goud in de praktijk, Fundraising dinners in trek. Het voordrachtenseizoen is aangebroken! Alles lees je hier.

17 juni 2019
Het laatste nieuws! Met vernieuwd Award-programma, je kunt nu voordragen voor een award, reflectie over Vaderdag, steun van het MensaFonds voor een videoproject, Fundraising dinners en de nieuwe website. Alles lees je hier.

14 mei 2019
Help mijn moeder is hoogbegaafd! Een referentie naar een artikel van Gilian Turner in The Lancet over intelligentie en het X-chromosoom, aankondiging van drie bijzonder smakelijke benefietdiners. Verder een artikel van Grijs Goudzoeker Thérésa Oost. Lees hier alles.

14 april 2019
Wat een geweldige veiling! En het is nog niet klaar…
De jaarlijkse veiling vond plaats in een zaal in I-Dock, onder het oog van miljoenen kostende jachten in de naastgelegen haven waarvan de bezitters helaas nog niet tot onze ambassadeurs behoren. Zo sympathiek dat I-Dock ons wilde sponseren. Daarvoor hartelijk dank het restaurantteam! Er zijn nog enkele kavels om op te bieden, inclusief een paar nieuwe. De opbrengst was € 1800 en nu de after sales is gestart hopen we we de € 2800 te halen. Lee alles hier – 60

2 april 2019
De laatste voorbereidingen voor de Mensa Fonds veiling zijn in volle gang. De kavellijst is aangevuld met een aantal spectaculaire items en de veilingmeester heeft er zin in. Lee alles hier – 60.

12 maart 2019
Een van de belangrijkste financiële bronnen van het Mensa Fonds is de jaarlijkse benefietveiling. ER zijn totaal verschillende kavels, aan het Mensa Fonds gedoneerd door mensen die het goede doel steunen: van boeken tot een heuse vliegtocht, van prachtige kunst tot een Koreaans diner. Lees alles hier – 59

14 februari 2019
Mensa Fonds ♥ –
Onze vrienden en donateurs hebben natuurlijk het hele jaar een bijzonder plekje in ons hart. Maar op deze Valentijnsdag willen we je graag extra bedanken. Want dankzij de warmhartige financiële, praktische en/of emotionele steun van mensen zoals jij krijgen we hoogbegaafden en hoogbegaafdheid steeds beter op de agenda. In het bedrijfsleven, de wetenschap, het onderwijs, de politiek, de hele samenleving. Lees hier – 58.

14 januari 2019
Samen maken we er een mooi jaar van! Vooruitblik van de voorzitter, interview met vrijwilliger en fotograaf Marc Bezembinder. Lees alles hier – 57.