Fundraising

Het Mensa Fonds is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van haar donateurs, ambassadeurs en vele anderen die ons een warm hart toedragen. Gelukkig hebben we een brede achterban die onze activiteiten mogelijk maken om onze doelstellingen te bereiken. Naast de donateurs, Silver Friends, leden van de Club van 100,  weten we langs andere wegen inkomsten te genereren en gelijktijdig de banden met onze achterban te verstevigen. Helaas zijn twee van deze voor ons belangrijke ondersteunende activiteiten, veiling en fundraising dinners, door COVID-19 vanaf maart 2020 stil komen te liggen.

Fundraising Dinners

Benefietdiner

Traditioneel wordt ieder jaar aantal fundraising dinners georganiseerd bij de voorzitter thuis. Naast de bijzondere diners levert dit ook inspiratie op voor het MensaFonds; er wordt feed-back gegeven over ideeën, beleidsplannen, onze activiteiten. Naast veel gezelligheid is dit altijd een ontmoetingsplaats van bijzondere mensen die dezelfde passie delen, het Mensa Fonds delen. Het is altijd een heel gemêleerd gezelschap. We hopen eind 2021 / begin 2022 weer dergelijke dinners te organiseren.

Veiling

Vanaf haar oprichting in 2013 is de jaarlijkse Mensa Fonds veiling een vast onderdeel voor het genereren van inkomsten. Er is een warme achterban die altijd bijzondere en soms zeer waardevolle kavels ter beschikking stelt. De veiling zelf is een ontmoetingsplaats van onze ambassadeurs, een veiling wordt regelmatig afgesloten met een etentje om de onderlinge band te verstevigen. Helaas is het In 2020 door COVID-19 niet mogelijk geweest een live veiling te organiseren. Desondanks werden ons een aantal bijzondere schilderijen ter beschikking gesteld. Door een aantal kunstvoorwerpen on-line aan te bieden zijn we er toch in geslaagd extra inkomsten te genereren. Helaas bereiken we bij een dergelijk veiling op afstand niet altijd alle geïnteresseerden.
Enkele kunstvoorwerpen zijn nog beschikbaar.  Zie alhier, het mechanisme is simpel. Er is geen opbodmechanisme, als je biedt dan heb je de kavel. We hopen in eind 2021 / begin 2022 weer een live veiling te kunnen organiseren.

Persoonlijke initiatieven

Onze ambassadeurs ontplooien ook zelf initiatieven met als doel een financiële bijlage te leveren. Een diner, verkoop van amaryllissen, wijnproeverij, of een bijzonder kavel inbrengen bij de benefiet veiling.