Fundraising dinners – pre 2019

Fundraising dinner 10 juni: heerlijk en gezellig
Zeven mensen namen deel aan het fundraising dinner op 10 juni 2017 in Amsterdam. Gerechten van de BBC-chefkok Rick Stein werden geserveerd uit zijn boek From Venice to Istanbul. Het voorgerecht bestond uit een heerlijke Turkse salade ‘kısır’ (spreek uit kussur). Het hoofdgerecht was Croatisch, Pasticada. Voor het dessert was er een keuze tussen een Croatische kersenstrudel en een (volgens Stein) Turkse rijstpudding, Muhallabia, ook in Griekenland verkrijgbaar. Keuze uit twee omdat de kok niet helemaal zeker was dat de kersenstrudel zou slagen en veiligheidhalve twee desserts vervaardigde.

Gelukkig waren beiden zeer geslaagd en konden sommige mensen genieten van beiden…. De avond begon met een rondje voorstellen; en dat duurde de hele avond. Een verrassend openhartige avond met het Mensa Fonds, doordat iedereen iets over zijn/haar leven vertelde, vanuit werk en privé! Zo’n inkijkje geeft soms herkenning en ook verrassende nieuwe inzichten over alleen-zijn, samen-zijn, liefde, passie en kwaliteit van werk en leven. Een bijzondere ontmoeting met buitengewone mensen tijdens een buitengewoon diner.
Dank lieve mensen voor jullie warmte en betrokkenheid.

Fundraising dinner 29 april: heerlijk en gezellig

Zes mensen namen deel aan het fundraising dinner op 29 april 2017 in Amsterdam. Ze keurden het voorgerecht de Soto Ajam goed (‘heel anders dan hoe ik het maak, maar wel lekker’) en bij het hoofdgerecht dat uit 7 rijsttafelgerechten bestond, was er geen tijd meer voor keuring; de onderlinge gesprekken waren al zo levendig dat het eten bijna bijzaak leek. Met als toetje diverse soorten gebak uit Duitsland werd het na twaalven eer het licht uit ging. Heerlijk en gezellig, klonk er bij het afscheid. Dank lieve mensen voor jullie warmte en betrokkenheid.

Peter Launspach 16 april

Peter Launspach gaf een Aangeklede Paasborrel op zijn boot en haalde daarmee zomaar € 130 op voor het Mensa Fonds. De eerste borrel, een paar jaar geleden, toen nog de Kerst boot borrel geheten was niet eens bewust zo gedaan, vertelt Peter opgewekt. ‘Ik vind het leuk om een borrel te geven en toen vroegen mensen of ze iets konden bijdragen en zo ontstond er een pot voor het Mensa Fonds waar iedereen wat in stopte’.
Deze keer Gekonfijte eend met linzen, of beter gezegd canard confit aux lentilles, reuzelekker is de aankleding als je bij Peter op een borrel komt.
Met hulp van Paul Schram werden Mensaleden opgeroepen om te komen, en uit eigen kring kwamen niet-Mensalen en dan heb je de ideale combinatie voor een leuke discussie, aldus Peter. Zo leuk, dat iedereen bleef staan om beter te kunnen praten. Peter had de boot vol krukjes gezet maar die bleven ongebruikt.
Peter en alle aangeklede medeborrelaars, superdank!

Wilma Voets 28 januari

Als je ergens lid van bent en er wordt van je verwacht dat je dan 100 minuten per jaar in die club steekt, dan doen we dan maar. Emile en ik bedachten dat een etentje hier thuis organiseren ons wel leuk leek. En aldus geschiedde……We hebben de koppen bij elkaar gestoken, gegoogled en geproefd, plus met Kerst proefgedraaid en geoefend op wat familieleden. Geschrapt in het menu en uiteindelijk wat bij iedereen op het bord belandde, goed gekeurd. Kostte lichte moeite om de tafel vol te krijgen, had wel wat meer meehappers uit de club verwacht. Maar dan sleurt een mens de omgeving binnen en komen we ook van het voedsel af. In totaal 14 eters. Uiteindelijk hadden we een gezellige avond, zeker door de muzikale ondersteuning van Ger Keijzers.
Hij vertolkte enige mooie liederen, welke de boel behoorlijk opfleurden. Volgend jaar gaan we weer wat leuks bedenken. Wat….. dat weten we nog niet. Komt tijd, komt raad

Benefietdinner ten bate van het Mensa Fonds 2015

We zijn zeer verheugd dat een aantal leden van de Vereniging Mensa Nederland begin 2015 het initiatief heeft genomen om een benefietdiner te organiseren voor de leden en hun introducé(e)s. Dit diner heeft op 25 april plaats gevonden.

De gasten werden verwend met een drie-gangen-diner dat werd omlijst door muziek bij binnenkomst, een goochelaar tijdens een tussengerecht en een pubquiz tijdens de aangeklede afterdrink.
Alle kosten werden gedragen door de “koks” en het batig saldo werd geschonken aan de Stichting Mensa Fonds. De opbrengst is ruim 300,=, hartelijk dank aan allen die hebben bijgedragen!