Benefietveiling Fundraising

Een van de financiële bronnen van het Mensa Fonds is de jaarlijkse benefietveiling. Er is altijd een heel divers aanbod van kavels: workshops, kunstvoorwerpen, een privé-vliegtocht, persoonlijke coaching. Helaas was een veiling in 2020 niet mogelijk en het is nog niet zeker of deze in 2021 kan plaats vinden.
Desondanks hebben mensen kavels aangeboden en er zijn nog enkele kavels beschikbaar van vorig jaar.
Er is geen opbodmechanisme, als je biedt dan heb je het. Voor meer informatie en een bod, mail naar fondsenwerving@mensafonds.nl

#1 Kunstwerk “Bailarina” van Manola Sint Jago

Manola Sint Jago

Materiaal : Diverse technieken op hout. 2021
Afmetingen 21 x 42 cm

Minimumbod : € 250,=
Aangeboden door Manola Sint Jago (https://www.manolasintjago.nl)

Manola Sint Jago is een zeer veelzijdig Amsterdamse kunstenaar die excelleert in meerdere kunstvormen waarin haar Caraïbische roots altijd aanwezig zijn. Haar werk vormt een combinatie van veel verschillende materialen en kleuren, vaak gebruikt in eenzelfde kunstwerk. Voor meer van haar werken op hout, zie bijvoorbeeld de recente SOLO ONLINE EXPOSITIE 30 JANUARI TOT 30 MAART 2021. Deze expositie heet “Tropische dames op hout” en toont diverse kunstwerken die beschilderd en bewerkt zijn op hout met verschillende technieken en materialen. Deze kunstwerken kunnen zowel aan de muur worden opgehangen als op een pinsokkel worden bevestigd. Zie alhier.
Bailarina komt uit de expositie Tropische Schoonheden van januari 2021 en is gedoneerd door Manola Sint Jago aan het Mensa Fonds omdat ze als geen ander begrijpt wat een belangrijk en kostbaar goed de menselijke ontwikkeling is. Ze hoopt dat de veiling maximaal opbrengt zodat het Mensa Fonds daar veel goede dingen mee kan doen.

#2 Guillermo Olguin, Suenas (Dromen)
7 werken van Guillermo Olguin, Oaxaca, Mexico uit de serie Suenas (Dromen).
Stichting Mensa Fonds heeft zeven prachtig werken van de Mexicaanse kunstenaar Guillermo Olguin gekregen van een gulle gever. Het gaat om zes naakten en een vogelfiguur. Deze mogen we verkopen, 100% van de opbrengst komt ten goede aan het Mensa Fonds.
Inmiddels zijn er 4 werken verkocht, nog slechts 3 beschikbaar !
Zie hier de werken van Guillermo.

Lees hier alles over deze kunstenaar en de aan ons gedoneerde werken.

#3 Een handgewoven tapijt van Edwin Sulca met 3D-effect.

Een werkelijk schitterend handgewoven tapijt van schapenwol; je kunt het op de grond leggen, zie de foto’s: het komt er prachtig uit! Aangeraden wordt daar niet een druk belopen deel van het huis voor te nemen. Aan de wand hangen is ook een prima optie. Het is gemaakt door Edwin Sulca. Grootte: 126 cm x 147 cm excl. franjes. Eigenlijk moet je dit vooral zien. Kun je niet op de veiling komen en wil je het toch vooraf bekijken, geef ons dan een seintje. Reken erop dat je er wel aan verkocht bent als je het zelf gezien hebt!
Edwin komt uit het afgelegen Ayacucho in de Andes, het centrum van het oude Wari rijk. Edwin staat bekend om zijn schijnbaar 3-dimensionale tapijten. Om het effect waar te nemen dien je dit tapijt niet van voren of van boven te aanschouwen, maar laag  en van de zijkant (zie foto). Ieder jaar, in het regenseizoen trekt Edwin door het gebergte om de grondstoffen te vinden voor zijn pigmenten. Deze natuurlijke kleurstoffen vormen de basis van subtiele kleurschakeringen.
Hier kun je meer lezen over de fameuze tapijtwever Edwin Sulca en hier.

Minimumbod: € 300,-

#4 Foto “Abstracte Meander” van Jeroen Komen

Abstracte Meander

Water meandert onder een rechte weg van het ene kunstmatige meer naar het andere’
Bergheidersee, Lichterfeld-Schacksdorf, Duitsland.
Foto afgedrukt op plexiglas 5mm, 50 x 50 cm, inclusief ophangsysteem.
Gratis verzending binnen Nederland

Minimum bod: € 160