Awards 2022

   Uitreiking Mensa Fonds Awards 2022​

   Loeb vd Ven Meijer Stikker

   Hierboven de trotse winnaars van de Mensa Fonds Awards 2022
   V.l.n.r. Sjoerd Dirk Meijer en Rianne van de Ven met de Week van de Hoogbegaafdheid (en winnaar Publieks Award), Lisa Loeb (de winnaar van de Impact Award), Marleen Stikker (de winnaar van de Uitblinker Award).
   (Fotografie: Monique Kooijmans)

   Sunday 10th April the Mensa Foundation Award Ceremony took place. Vieuw entire broadcast (1hr.26), vieuw the keynote speech by Lisa Loeb (14 min. 30), Award ceremony (60 min) . Photos can be seen at an on-line photoalbum.

   Zondag 10 april vond de jaarlijkse uitreiking van de Mensa Fonds Awards plaats.
   Zie de gehele uitzending alhier (1 uur 26), zie de keynote speech van Lisa Loeb (14 min.30), zie de award uitreiking alhier (60 min.).
   De foto’s zijn inmiddels beschikbaar via een on-line fotoalbum. Als je foto’s gebruikt, het vriendelijke verzoek daarbij ergens (subtiel) te vermelden: Fotografie: Monique Kooijmans. De presentatie was die middag in de sterke handen van Funda Müjde.

   De winnaar van de Mensa Fonds Impact Award 2022 is Lisa Loeb

   Fotografie: Anne van Zantwijk

   Flabbergasted
   was cabaretière, zangeres, presentator en schrijfster Lisa Loeb, toen ze hoorde dat ze de Mensa Fonds Impact Award 2022 had gewonnen. “Ook dankbaar en vereerd, natuurlijk. Maar vooral verbaasd dat juist ik mag aansluiten in het rijtje Robbert Dijkgraaf en Diederik Jekel. Want ik heb mezelf nooit als hoogbegaafd gezien”.

   Lees hier het volledige interview met Lisa Loeb.
   Keynote Speech van Lisa Loeb
   Tijdens de uitreiking van de Mensa Fonds Awards 2022 hield Impact-winnaar LIsa Loeb een bevlogen en persoonlijk getinte speech, die op alle aanwezigen veel indruk maakte. De video wordt dan ook veel gedeeld op social media-kanalen. Zie Lisa Loeb’s keynote speech.

   De drie genomineerden voor de Mensa Fonds Publieks Award

   De drie genomineerden voor de Mensa Fonds Publieks Award zijn Hoogbegaafd de Podcast van Kristel van Eijk, Week van de Hoogbegaafdheid met Rianne van de Ven en Sjoerd Dirk Meijer, De jong strateeg met Robin Zwiers.  Het gecombineerde juryrapport kan je hier downloaden. Tot 31 maart 20:00 kon je je stem uitbrengen op je favoriete kandidaat.

   Hoogbegaafd – de Podcast. Kristel van Eijk. Lees hier haar juryrapport.
   Week van de Hoogbegaafdheid – Rianne van de Ven en Sjoerd Dirk Meijer. Lees hier het juryrapport.
   De jonge strateeg – Robin Zwiers. Lees hier het juryrapport.

   De drie genomineerden voor de Mensa Fonds Uitblinker award 2022

   De drie genomineerden voor de Mensa Fonds Uitblinker award 2022 zijn George van Hal, Marleen Stikker en Masi Mohammadi. Lees hun juryrapporten hieronder.

   George van Hal – Foto: Mats van Soolingen.
   Lees hier zijn juryrapport.

        Marleen Stikker.
        Lees hier haar juryrapport.

   Masi Mohammadi
   Lees hier haar juryrapport