De procedure

Jij maakt het verschil!
De Stichting Mensa Fonds heeft een zo deskundige en divers mogelijke jury samengesteld. Deze kreeg als eerste opdracht mee om het thema ´Jij maakt het verschil!´ te vertalen naar criteria. De jury heeft daarbij vooral gezocht naar recente voorbeelden die een positieve bijdrage leveren aan het vergroten van het nut van hoogintelligenten en hoogbegaafdheid voor de Nederlandse maatschappij.

In aanloop naar het eerste juryberaad in 2013 zijn via de website van de Stichting Mensa Fonds tientallen kandidaten aangedragen voor de awards in de categorieën Onderwijs, Werk en Maatschappij.
Geïnspireerd door de voordrachten heeft de jury per categorie onderzoek gedaan en uiteindelijk drie genomineerden vastgesteld en voorzien van een juryrapport. Vervolgens is per award gestemd.

Voor de awards van 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 werd dezelfde procedure gevolgd. Voor 2019 zal een andere procedure worden gevolg.

Alle genomineerden voor de Mensa Fonds Awards zijn volgens de Stichting Mensa Fonds krachtige voorbeelden van hoe binnen het Onderwijs, op het Werk en in de Maatschappij hoogbegaafden vooral tot hun recht komen als zij zich gesteund weten door mensen die het verschil durven maken. Zie hiervoor de juryrapporten.

Voor 2019 kun je al kandidaten aandragen. Weet jij iemand of een organisatie waarvan je denkt dat hij/zij in aanmerking zou kunnen komen in  de categorie Werk, Onderwijs of Maatschappij? Draag dan voor voor 2019, ga hiervoor naar voordracht award hier.