De winnaars van de Mensa Fonds awards 2015

Alle genomineerden en winnaars op de voorgrond. V.l.n.r. Helmer van Weelderen, Lavinia Meijer, Peter Riezebos, Rianne van de Ven, Dorien Kok, Maja Vermeulen-Heinsius, Anita Wuestman, Danielle Krekels

Zaterdag 7 november zijn de Awards op feestelijke wijze uitgereikt aan de prijswinnaars. Naast een fraaie Award ontvingen de winnaars een cheque ter waarde van euro 500,= een certificaat en een boekendrieluik, de overige genomineerden ontvangen ieder een cheque van euro 100,= en een certificaat.
Beelden van de prijsuitreiking zijn momenteel in bewerking en worden zo spoedig mogelijk gepubliceerd.
De eerste gasten konden we al ruim voor 14:00 verwelkomen. Na een uitstekende sfeerzettende opening door presentatrice en juryvoorzitter Leila Prnjavorac werd een lezing gegeven door Prof. dr. John Grin met als thema “inspiratie, tegenslag en creativiteit”. Aan de hand van deze invalshoeken heeft hij het juryrapport aan een nader onderzoek onderworpen. Analyse en humor gingen daarbij hand in hand. Hierna gingen we soepel over naar de award uitreiking zelf. De winnaar in de categorie Maatschappij is Lavinia Meijer, de winnaar in de categorie Maatschappij is Danielle Krekels en in de categorie Onderwijs Anita Wuestman. Het uitgebreide juryrapport kun je hier downloaden. De positieve sfeer in de zaal werd versterkt na het bekend maken van de namen van de winnaars. Er kwam steeds een warme reactie uit de zaal. Het was duidelijk, deze mensen zetten zich ieder op hun eigen manier in om HB beter op de kaart te zetten. Sommigen zijn daar al jaren mee bezig en hebben al 10.000 uur of meer hier aan besteed. Soms geheel naast een voltijd baan. Met hart en ziel, met passie, ieder met een eigen invalshoek met het doel andere mensen te helpen en te ondersteunen, de weg te wijzen, te delen. Ieder met een eigen verhaal. De soms geëmotioneerde winnaars en genomineerden richtten na afloop enkele woorden tot de aanwezigen.

Alles bij elkaar, een zeer divers en rijk palet van gemotiveerde mensen en een belofte voor de toekomst van de HB wereld. Klik hier voor het persbericht.

 v.l.n.r. Award winnaar Onderwijs Anita Wuestman, Award winnaar Werk Danielle Krekels, Award winnaar Maatschappij Lavinia Meijer